Påsken trakk matprisene ned

virke matpris

Tall fra SSB viser at matprisene sank med 1,8 % fra februar til mars 2018. I samme periode steg det generelle prisnivået med 0,3 %. Det vitner igjen om sterk konkurranse i dagligvarebransjen, ifølge Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Årets påskepriskrig skiller seg fra tidligere år ved et sterkt fokus på sunne varer, som frukt og grønnsaker.

– Nok en gang viser tall fra SSB at matprisene har en svakere prisvekst enn konsumprisindeksen, altså det generelle prisnivået i Norge, forteller Størksen.

Les også:  Påskekos med barna: Sitronmuffins med valmuefrø og timian

Matprisene er generelt lave, og i tillegg gjorde påsken et ekstra utslag.

– Kampen om å vinne påskekundene gjorde at matprisene sank kraftig. Prisen på frukt gikk ned med hele 4,3 %. Samtidig ser vi en prisnedgang på nær alle varegrupper, slår Størksen fast.

Matprisene hadde en noe høyere oppgang enn vanlig i januar i år, mye på grunn av den økte avgiften på alkoholfrie drikkevarer samt sjokolade- og sukkervarer.

Les også:  Fersk undersøkelse fra HelloFresh: Unge nordmenn foretrekker utenlandsk mat

– Ser vi på de siste tolv månedene, har likevel matprisene økt mindre enn prisene for øvrig. Dette understreker igjen at konkurransen i dagligvaremarkedet er svært hard, avslutter Størksen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.