Bob Dylan fyller 80 år og lanserer egen whiskey på Vinmonopolet

toast

Bob Dylan fylte denne uken 80 år og har de siste årene jobbet med sitt whiskey-prosjekt «Heaven´s Door», som spiller på hans mest kjente låt «Knocking on Heaven’s Door», som han skrev i 1973. Whiskeyen er nå lansert på Vinmonopolet, i 240 butikker.

Spirits Investment Partners (SIP) kontaktet Bob Dylan da de hørte han hadde søkt om å registrere “Bootleg Whiskey” som et eget varemerke. Etter at de delte sin visjon for hvilke egenskaper whiskeyen skulle representere visste Dylan at SIP var den perfekte partneren for prosjektet hans. Samarbeidet resulterte i Heaven’s Door, en prisvinnende serie med amerikanske whiskeyer. 

Les også:  Biskopene kritisk til å utvide grensen for selvbestemt abort

Flaskedesignet er inspirert av Dylans særegne smijernsporter, og synliggjør sammenhengen mellom kunst og håndverk.

Hver av de tre Heaven’s Door Whiskey flaskene prydes av Bob Dylans egne kunstverk, nemlig smijernsporter han har laget i sitt eget verksted.

– Porten og det negative rommet i en komposisjon appellerer til meg. En port kan være lukket men likevel la årstider og vind passere. En port kan stenge deg ute eller stenge deg inne. I en forstand utgjør det ingen forskjell, sier Bob Dylan.

Les også:  Betydelige helseplager blant beboere nær vindpark

I 1973 skrev Bob Dylan sangen «Knocking on Heaven’s Door» til filmen «Pat Garret and Billy the Kid». Denne sangen har blitt spilt inn hundrevis av ganger, med artister fra Guns ‘n’ Roses til Bryan Ferry og Eric Clapton. Snart 50 år senere er Bob Dylan fortsatt i full vigør og spiller rundt 100 konserter i året på endeløse turneer over hele verden. I en alder av 80 år er Dylan mer relevant enn noensinne. I 2016 fikk han Nobelprisen i litteratur og fjorårets album «Rough and Rowdy Ways» toppet hitlistene i mange land.

Les også:  MUSIKK: Richard Hawley slipper låta "Two For His Heels"

Heaven’s Door planlegger både nytt destilleri og hovedkvarter i den amerikanske byen Nashville som er delstatshovedstad i Tennessee. Dette er en stat med lange tradisjoner både innenfor musikk og whiskey. Bob Dylan har også mange bånd til Nashville. Hele 4 av hans album er spilt inn i denne byen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.