Øver på storslagen Duke Ellington jazzkonsert i Bodø Domkirke

sankor innstranden

Innstranden Sangforening er blant de aller eldste sangkorene i Salten og fyller 130 år i år, jubileet feires med en storslagen jazzkonsert i Bodø Domkirke der Guro Lødemel er solist.

Koret har holdt et stort antall konserter gjennom årene innen kirkemusikk, folkemusikk, populær- og popmusikk – og akkurat nå øver de på konserten som går av stabelen 12. november kl. 19 i Bodø Domkirke.

Les også:  Nye tall: Bodø kommune er den 64. dyreste kommunen å eie bolig

Jazzpianisten, orkesterlederen og komponisten Duke Ellington er kjent for sine raffinerte klangkombinasjoner og dette får vi høre i søndagens konsert med Innstranden Sangforening, Bodø Big Band og sangere fra korene Kalliope og Bodø-oktetten, stepper Helene Tryggestad og solist Guro Lødemel.

– Vi har vært så heldige å fått Guro Lødemel som solist. Hun er født og oppvokst på Straumen i Sørfold og begynte i barnekor da hun var 6 år. Hun fullførte sin Master-grad i utøvende, klassisk sang ved Norges Musikk- høgskole med høyeste karakter som resultat i 2010, sier Anna Karin Hansen Steinro i Innstranden Sangforening.

Les også:  Hanne Sørvaag feirer 25 år som plateartist

Guro er fast 1. sopran i Det Norske Solistkor og jobber som frilans sangerinne som ofte brukes som solist på konserter, i bryllup, begravelser, eventer og på større prosjekt med orkester og kor.

Etter søndagens konsert deltar koret i julekonsert med Jardar Johansen for tredje gang.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.