Over halvparten til utlandet i høstferien

fly reise ferie

57 prosent av de som skal ha høstferie i år, planlegger å legge turen til utlandet. – Dette er en økning fra fjoråret, sier Astrid Bergmål, leder i Virke Reiseliv. Tallet understøttes av charterselskapene som har solgt godt foran denne høstferien.

34 prosent planlegger å ta høstferie i år, og av disse svarer 57 prosent at de planlegger å reise til utlandet, mot 54 prosent i 2018.

– Det ser ut til at folk ønsker å beholde sommerfølelsen litt lengre, og mange planlegger pakkereise til solfavorittene. Pakkereise som reiseform står sterkt og mange har bestilt chartertur denne høsten. Det er derfor svært gledelig at Ving har gjenopptatt sine flyvninger, slik at også alle de som har kjøpt en reise med Ving får dra på tur, sier Bergmål. 

Les også:  16,5 kilometer ny asfalt i Salten

Lov om pakkereiser, som trådte i kraft 1. juli i fjor, gjør at de som reiser på pakkereise eller en sammensatt reise har et særlig godt sikkerhetsnett. De siste dagers hendelser viser hvor viktig dette er. Dersom man velger å kjøpe flybillett og hotell hver for seg har man ikke den samme beskyttelsen, sier Bergmål.

Mange nordmenn tar også i bruk eget land i høstferien. – Det ser ut til at stadig flere velger å reise til ferdig oppredde senger og servert frokost, sier Bergmål.

Les også:  Bodø Bilutleie feirer 50 år: – Nærmest vokst opp i selskapet

For mens 27 prosent av de som skulle på høstferie i fjor oppga at de skulle på privat hytte, svarer kun 17 prosent det samme i årets undersøkelse. Samtidig planlegger flere overnatting på hotell eller utleiehytte. Mens 6 prosent planla å ta inn på hotell eller utleiehytte i høstferien i 2018, svarer 8 prosent det samme i 2019.

– For de som ikke ønsker sol og varme, er høsten en fin tid å oppleve Norge på. Om man ønsker kulturopplevelser, matopplevelser, eller man ønsker å gå på tur til en DNT-hytte og få naturopplevelser – opplevelsene står i kø også i eget land, sier Bergmål.

Les også:  If: Du trenger trolig ikke bunadsforsikring

65 prosent oppgir at det å tilbringe tid sammen med venner og familie er hovedformålet med reisen, uavhengig av om man velger å legge reisen i Norge eller i utlandet. 2 av 10 sier at formålet med høstferien er å oppleve nye steder.

Undersøkelsen ble gjennomført i mai i 2019 av Opinion for Virke.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.