Nå kan du følge TV 2s utenriksreportere på jobb i dokumentarserien «Korrespondentene»

tv2

I flere år har vi fulgt fem av TV 2s utenriksreportere på jobb. På nyåret er det premiere på serien som viser hvordan arbeidsdagen arter seg i noen av verdens farligste områder.

TV 2s utenrikskorrespondenter dekker hendelser, katastrofer og krig over hele verden. I dokumentarserien «Korrespondentene» blir vi kjent med menneskene som formidler utenriksnyhetene. De går med passet i lomma, klare for å reise hvor som helst på kort varsel. De drar dit folk flykter fra, for å fortelle oss hva som skjer og forklare hvorfor. Og de leter etter historiene som bærer håp i seg når det ser som mørkest ut.

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

Vi blir blant annet med når TV 2s erfarne reporter Pål T. Jørgensen og fotograf Halkawt Mustafa drar til fronten i Irak for å rapportere fra kampen mot IS, og når reporter Bent Skjærstad og fotograf Ole Enes Ebbesen må rykke ut på terrorhendelser.

Vi følger reporter Sonja Skeistrand Sunde og fotograf Ole Enes Ebbesen når de opplever folkets frykt og lidelser på nært hold i krigsherjede Jemen, mens Øystein Bogen og fotograf Geir Huneide må kaste seg på første fly til Italia der over 300 mennesker har mistet livet i et jordskjelv. Vi blir også med når USA-korrespondent Fredrik Græsvik drar på alligatorjakt i Florida.

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

– Tilstedeværelse er viktig
Fra desken i Bergen følger vi utenrikssjef Aslaug C. Henriksen når hun må ta raske og vanskelige beslutninger om hvilke saker som skal prioriteres. Dette må alltid vurderes opp mot hensynet til medarbeidernes sikkerhet.

– Tilstedeværelse er viktig. Det å se verden med våre egne øyne og prøve å forstå. Samtidig kommer sikkerheten til teamene våre alltid først, sier Henriksen.

Programredaktør i TV 2, Jarle Nakken, håper at dokumentarserien kan bidra til økt forståelse for hvor viktig det er med tilstedeværelse i utenriksjournalistikken og for medienes samfunnsoppdrag.

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

– Nyhetsformidling er helt sentralt for TV 2 som allmennkringkaster og samfunnsaktør. Nå tar vi seerne med bak kamera for å vise hvordan utenriksreporterne våre jobber når de formidler store verdensbegivenheter og historiene til menneskene som berøres av dem. Vi håper serien kan stimulere seernes interesse for utenriksjournalistikk, samtidig som dette er drivende godt TV, sier Nakken.

«Korrespondentene» har premiere på TV 2 og TV 2 Sumo mandag 7. januar kl. 21.40.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.