Nytt sofa-konsept fra Samsung og designbyrå

trigger

Først kom sofaen, så kom TV-en. Mens TV-en er i stadig utvikling, er sofaen mer eller mindre lik som da den ble introdusert.

I et nytt prosjekt, har en av verdens største TV- produsenter inngått et samarbeid med et av verdens mest innovative designbyråer for å utforske hvordan sofaen ville sett ut dersom den ble oppfunnet i dag. Målet er å kunne inspirere en hel bransje til å tenke nytt om funksjonelt design.

Hvordan ville sofaen sett ut om den utviklet seg i tråd med TV-teknologien for å passe fremtidige behov og atferd?

En ny undersøkelse fra YouGov viser at 31% av den norske befolkningen tilbringer minst tre timer i sofaen om dagen. Samtidig har TV-teknologien og våre TV-vaner endret seg. I dag brukes ikke bare TV-en til å se tradisjonelle TV-programmer, men også til å game/spille, jobbe hjemmefra, nyte kunst og trene. Vi har ofte flere skjermer hjemme, bruker gjerne flere skjermer på en gang og i nye kroppsstillinger enn tidligere. Dette er ikke sofaene våre designet for, og det var denne utfordringen som ga liv til prosjektet.

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

– Hvordan vi bruker skjermer i dag er ikke lenger knyttet til ett rom eller én kroppsstilling. Vår undersøkelse gjorde det tydelig at fremtidens sofa må være lett å transportere mellom ulike rom, og kanskje til og med kunne ryddes unna. Den må være komfortabel, tilpasset bruk over lengre tid og den må kunne justeres for ulike kroppsstillinger avhengig av bruksområdet. I tillegg til dette er materialet av stor betydning når vi utforsker den futuristiske sofaen. Fordi en tradisjonell sofa har en kjerne av kortvarig kaldskum, har vi jobbet for å bruke færre ressurser uten at det skal gå på bekostning av komforten, sier Johan Löfgren, medgründer hos Form Us With Love.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

Prosjektet baserer seg på omfattende forskning og innsikt om dagens sofadesign, brukeratferd og TV-teknologi, samlet inn siden mai 2022. Sluttresultatet er SHIFT – et konsept med fleksibilitet i sentrum. SHIFT er laget for å enkelt kunne individualisere materiale, farge og innstillinger. All innsikt og det endelige resultatet vil være tilgjengelig i rapporten «Creating SHIFT – a watching platform concept». En konseptuell prototype av sofaen vil bli vist på Stockholm Design Week i studioet til From Us With Love.

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

– Etterspørselen etter teknologi som er tilpasset ulike atferdstyper, behov, stiler og hjem øker stadig, noe som tydelig gjenspeiles i Samsungs TV-sortiment. Vi ønsker å tilpasse hjemmet vårt til egen stil og interesser. I dag har Samsung et bredt sortiment, med alt fra The Serif, for de som ønsker at TV-en skal være et interiørelement i seg selv, til The Freestyle, for de som ønsker en fleksibel TV- løsning som kan brukes flere steder. Hypotesen om at vi kan forbedre seeropplevelsen betraktelig ved å tilpasse sofaen til de ulike behovene og situasjonene vi bruker TV-ene våre i, har vært utgangspunktet for prosjektet, sier Magnus Nilsson, nordisk produktekspert hos Samsung.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.