Ny undersøkelse: Nordmenn tror Messi og Ronaldo scorer flest – og skuffer mest

fotball

Verdens to beste fotballspillere de siste ti årene, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, er nordmenns favoritter til å bli toppscorere i årets VM. Ironisk nok er den samme duoen våre favoritter til å bli VMs største skuffelser, viser en ny, landsomfattende undersøkelse.

Analysebyrået Opinion har, på oppdrag fra Unibet, kontaktet nordmenn i forbindelse med ”Den store, norske fotballundersøkelsen 2018”, der byrået har spurt et landsrepresentativt utvalg om deres mediebruk, seervaner og forventninger og spådommer til årets fotball-VM.

På spørsmål om hvem som blir VMs toppscorer, er Lionel Messi nordmenns soleklare favoritt, foran Cristiano Ronaldo og Neymar. Men på spørsmålet om hvem som blir VMs største skuffelse, er Messi igjen på topp – foran nettopp Ronaldo og Neymar.

Les også:  100 000 elever løper TINEstafetten over hele Norge

Unibet Norges PR Manager Steffen Løvholen mener resultatet er oppsiktsvekkende.

– Det er overraskende at de tre som er favoritter til å bli mesterskapets toppscorer, også er topp 3 til å bli VMs største flopp. Men samtidig ser vi at mange av de som tror på Messi som toppscorer, tror Ronaldo eller Neymar blir største flopp – og det er samme mønster blant de som tror på Ronaldo eller Neymar. Det ser ut til at den ene i stor grad utelukker de to andre, forklarer Løvholen.

Les også:  Glimt: Går mot løsning for tomt til ny storstue

På listen etter fotballens tre kanskje største superstjerner, er det andre kandidater som peker seg ut kun på den positive siden.

– Det som er slående, er at Tysklands toppspisser, Thomas Müller og Timo Werner kun figurerer på listen over de nordmenn tror blir toppscorer, men ikke på listen over skuffelsene. Det samme gjelder Antoine Griezmann hos Frankrike. Trioen følger på plassene rett bak Messi, Ronaldo og Neymar på toppscorerlisten, men ingen av de spurte ser ut til å tro at de blir VMs største skuffelse. For Müller og Werner henger det nok noe sammen med at såpass mange tror at Tyskland kommer til å vinne, men Griezmann ser i større grad ut til å være blant favorittene på egne premisser, avslutter Løvholen.

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

Nordmenns favoritt til å bli VMs toppscorer:

Lionel Messi
Cristiano Ronaldo
Neymar
Antoine Griezmann
Thomas Müller
Timo Werner
Harry Kane
Romelo Lukaku
Gabriel Jesus
Diego Costa

Nordmenns favoritt til å bli VMs største skuffelse:

Lionel Messi
Cristiano Ronaldo
Neymar
Harry Kane
Gabriel Jesus
Romelo Lukaku
Luis Suárez
Robert Lewandowski
Olivier Giroud
Roberto Falcao

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.