Lad bilbatteriet og unngå startvansker!

bilbatteri lader

Det er kaldt i Bodø for tiden. Et strømtomt batteri er frustrerende når du skal starte bilen og komme deg avgårde på jobb eller hjem fra hytta.

Flate batterier er den hyppigste årsaken til bilberging. Lave temperaturer gjør at bilbatteriets effekt minker dramatisk. I tillegg er motoren tyngre å starte i kaldt vær. Et redusert batteri skal med andre ord gjøre en mye tyngre jobb enn på sommeren.

Les også:  Rekordhøy interesse for turer i norsk natur

– Ingen har lyst til å oppdage et flatt batteri på morgenen midt i hverdagsstresset. Med påfyll av strøm, vil ikke tidsklemma klemme hardere, sier Nils Sødal, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Et godt råd er å alltid ha fulladet batteri. Batteriet har lettere for å tømmes for strøm når det ikke er toppladet. Når kuldegradene er mange eller når fokksnøen kommer seg inn i motorrommet og legger seg over batteriet, kan batteriet tømmes. En vedlikeholdslader er ikke kostbar, og den er enkel å bruke.

Les også:  Nordmenn på ferie: Frykter magetrøbbel mer enn skogbrann

Mange nordmenn er hyttefolk. Når bilen står parkert ute på fjellet i noen dager er det ekstra viktig at batteriet er i topp form så man får start på bilen når man skal hjem.

– Det kan være lenge å vente på bilberging når man er i fjellheimen. Lad opp batteriet før hytteturen, så slipper du det, sier Nils Sødal.

Flere batteritips finner du på naf.no.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.