Ny undersøkelse: Lite boligoptimisme i nord

eiendom

Bare 52 prosent av de spurte i de tre nordligste fylkene tror at boligprisene vil stige de kommende årene. Det er langt under landsgjennomsnittet.

Det kommer frem i en undersøkelse som Respons Analyse har gjort på oppdrag av Eiendomsmegler.no. Mens 66 prosent på landsbasis tror at boligprisene vil stige, svarer bare 52 prosent av de spurte i Nordland, Troms og Finnmark det samme.

– Boligprisveksten har vært dårligere andre steder enn i nord, så vi er litt overrasket over at de nordligste fylkene skal utmerke seg såpass mye i denne undersøkelsen, sier talsperson for Eiendomsmegler.no, Ingunn Mjønerud.

Les også:  Advarer: Mildværet gir risiko for vannskader

Også når det kommer til andelen som svarer at de tror boligprisene vil synke utmerker regionen seg sammenlignet med resten av landet.

– Mens 6 prosent på landsbasis svarer at de tror boligprisene vil synke de kommende årene, svarer 9 i de nordligste fylkene det samme. Dette er nest høyest i landet, påpeker Mjønerud.

Mjønerud understreker at selv om 9 prosent er over landsgjennomsnittet, er det fremdeles et lavt tall.

Les også:  Buitink ny leder i Nordland SV

– Det sier en hel del om hvordan Norge er et annerledesland når det kommer til verdensøkonomien når det er mye at 10 prosent i en region tror på nedgangstider i boligmarkedet. Vi er heldige, sier Mjønerud. 

Ifølge tall for Eiendom Norge har utmerker spesielt Tromsø seg blant byene i Norge som har hatt høyest boligprisvekst det siste året.

Ser man på de ulike regionene i landet er det på Østlandet man finner den største optimismen. I Akershus og Oslo tror 73 prosent av de spurte at prisene vil stige, og på Sør-Østlandet svarer 77 prosent det samme.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.