Ny undersøkelse: Innbyggerne i Bodø vil lytte mer

lyd høyttalere radio

Musikk får oss i bedre humør, og i en ny undersøkelse ønsker 48 prosent av de spurte i Nord-Norge at de hadde mer lyttetid. Butikksjefen i HiFi Klubben i Bodø oppfordrer til lytting uten konstante forstyrrelser.

Musikk gjør noe med følelsene våre og får oss i bedre humør, men i kaoset av pop-up-beskjeder fra sosiale medier, digitale aviser og andre påtrengende innslag blir fordypelse i lytting ofte nedprioritert. En rykende fersk undersøkelse foretatt av YouGov på vegne av HiFi Klubben viser at 87 prosent av innbyggerne i Nord-Norge ofte eller veldig ofte blir i bedre humør av å lytte til musikk.

Les også:  Valentines day: Nå kan du få hjerte-pizza hos Olivia i Bodø

Undersøkelsen viser også at 48 prosent av befolkningen skulle ønske de kunne bruke mer tid på å lytte til musikk enn hva de gjør i dag.

– Musikk har en sterk og universell påvirkning på mennesker. Det å lytte på et album uten forstyrrelser gjør oss i stand til å nyte og føle musikken på en helt annen måte enn når avbrytelser forstyrrer opplevelsen, sier Eivind Jensen, butikksjef hos HiFi Klubben på Sjøgata i Bodø.

Les også:  MUSIKK: Bel Canto ute med låta "Grass Mint Crisp"

Innbyggerne i Nord-Norge vil prioritere lytteopplevelsen
Som YouGov-undersøkelsen viser, løfter musikk humøret hos langt de fleste. Og at mange drømmer om å prioritere musikklytting høyere enn de gjør i dag, kommer ikke som en overraskelse for HiFi Klubben på Sjøgata.

– Vi oppfordrer ofte folk til å fokusere på det de gjør – altså å lytte på musikken og ikke noe annet når det er det de har valgt. Vi merker en tendens til at flere og flere søker den rene og uforstyrrede lytteopplevelsen, for å få en pause fra hverdagens kjas og mas fastslår Eivind Jensen.

Les også:  Bodø-ungdommer vil lage handlenett med nord-norske kraftgloser på

HiFi Klubben har nettopp lansert en ny kampanje, Welcome Listeners, som oppfordrer folk til mer fokusert lytting.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.