Ny runde med laksesalg på høring

per sandberg

Nærings- og fiskeridepartementet foreslår at laksetillatelsene som ble igjen etter auksjonen i juni selges gjennom en lukket budrunde.

– I juni gjennomførte vi en vellykket auksjon av nye laksetillatelser. Nesten alle tillatelsene ble solgt til rekordhøye priser. Det gjenstår kun en liten rest, men vi har ambisjoner om å få tildelt mest mulig vekst. Derfor foreslår vi nå en ny innretning for hvordan vi skal selge disse tillatelsene, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

Auksjonen av nye laksetillatelser ble gjennomført i juni. 14 lakseoppdrettere kjøpte nye laksetillatelser for til sammen 2,9 milliarder kroner. Dette tilsvarer rundt 97 prosent av tillatelsene som ble lagt ut for salg.

Nærings- og fiskeridepartementet foreslår nå hvordan resten av tillatelsene skal selges. Forslaget sendes ut på høring i dag.

– Vi foreslår at resten av tillatelsene selges gjennom en ny auksjon. Tillatelsene samles i mindre pakker, og budgivere får anledning til å by på hver pakke gjennom en lukket budrunde, sier Sandberg.

Les også:  Pixel 8a: Ny AI-telefon fra Google

Dette er et teknisk enkelt format som er kjent for oppdretterne fra tildelingsrunden i 2013. Forslaget har høringsfrist torsdag 16. august.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.