Samerådet flytter kulturmidlenes årlige søknadsfrist til høsten

samerådet

Samerådets kulturutvalg har besluttet å flytte den årlige søknadsfristen for kulturmidlene til høsten for å gi bedre forutseninger til sine søkere. Søknadsfrist for Samerådets kulturmidler for 2019 er 27. August 2018.

– Ved å flytte søknadsfristen for kulturmidlene til høsten rekker vi å behandle og gi tilbakemelding på søknadene før det nye året starter. Det gir bedre forutsetninger for våre søkere og de prosjektene de ønsker å gjennomføre i løpet av året som kommer, sier Samerådets leder for kulturavdelingen, Christina Hætta.

Les også:  MUSIKK: Richard Hawley slipper låta "Two For His Heels"

Samerådet har som mål å styrke både tradisjonell og moderne samisk kultur og kunst. Samerådet deler ut årlig støtte til ulike kulturformål og støtter spesielt prosjekter som jobber på tvers av grensene med et Sápmi perspektiv. Det er Samerådets kulturutvalg som årlig deler ut kulturstøtten som består av støtte til prosjekter, studieturer og arbeidsstipend.

Samerådets kulturmidler, som tidligere hadde søknadsfrist i desember, opplever årlig en stor pågang av søknader og behandler årlig over 100 søknader fra ulike kunstfelt i hele Sapmi.

Les også:  Disse vant Musikkforleggerprisen 2024

– I 2018 mottok vi som vanlig enormt mange gode søknader fra hele Sápmi, for over åtte ganger så mye som det vi hadde midler tilgjengelig. Det viser hvor stort behovet er for denne ordningen, uttaler Hætta.

Samerådets kulturutvalg deler ut årlig prosjektmidler på til sammen 1.150.000 kr. og arbeidstipend på 200.000 kr. til tre kulturarbeidere.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.