Ny rapport: Kjøpers marked for ferier

ticket.

Foran sommeren 2018 økte bestillingen fra allerede rekordhøye nivåer, men etter den varme sommeren i fjor ble en lenge oppadgående trend brutt. Dette har ført til et kraftig prispress på reiser og at det akkurat nå er kjøpers marked.

Samtidig oppgir 60 prosent at de planlegger en utenlandsreise i sommer. Langreiser er fortsatt i vinden, og Bangkok er sommerens mest bestilte reisemål. Dette viser Tickets store trendrapport Ticket Collection.

– Sommeren er den tiden på året da de fleste nordmenn reiser utenlands. Enn så lenge er den avventende holdningen til å bestille reiser fordelaktig for de som skal kjøpe reiser nå fordi prisene presses ned. Men fordi reisearrangørene har tilpasset utvalget til den noe lavere etterspørselen så holder det med en kort periode med dårligere vær for at etterspørselen igjen øker – og prisene følger etter, eier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Les også:  Nye lufthavner for Tårnsenteret i Bodø

Langreiser generelt – og rutefly til Asia spesielt – er sommerens store vinnere. Bangkok er det mest bestilte reisemålet også denne sommeren med en økning på 3 prosent. Flere land i Asia øker mye i sommer som Japan, Kina og Singapore.

Akkurat nå frister ikke sol- og badereiser til Middelhavet like mye som langreiser der opplevelser og møter med andre kulturer står i sentrum. Trenden med å reise for opplevelsenes skyld vokser seg stadig sterkere, noe som vises i statistikkene da langreiser til mange destinasjoner fortsetter å øke i popularitet.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

 Tyrkias revansj, som vi så allerede i fjor, fortsetter også sommeren 2019. De fleste velger å reise til Antalya-kysten, der populære feriesteder som Alanya, Side og Belek ligger på rekke og rad. Bestillingene hit øker med 10 prosent. 

Fly er det klart vanligste fremkomstmiddelet når vi skal reise på ferie i sommer. Hele 79 prosent av de som reiser utenlands velger fly. Bil følger etter fly som det nest mest populære fremkomstmiddelet, og tog kommer på tredjeplass, før reiser med buss eller båt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.