Ny Mercedes kjører like fort som en sportsbil

amg

Den nye Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC + er den raskeste stasjonsvognen noensinne rundt testbanen Nürburgrings Nordschleife i Tyskland. Det tyske bilmagasinet Sport Auto klokket inn bilen på imponerende 7:45.19, med hastigheter som for noen få år siden var forbeholdt rene sportsbiler.

Stasjonsvognen satte dermed den raskeste rundetiden noensinne registrert av en stasjonsvogn på legendariske Nordschleife på Nürburgring.

Den ultimate testen for enhver bil som ønsker å flørte med sportsbil-stempel er uten tvil legendariske Nordschleife, som går for å være verdens mest krevende bane. Til tross for praktiske egenskaper, som segmentets største bagasjerom, viste Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC + stasjonsvogn at den kunne hamle opp med de fleste rene sportbiler og den raskeste som kan frakte en europall.

Les også:  Frykter for trafikksikkerheten etter snørik vinter

– Med denne rundetiden viser AMG at de mener alvor når de utvikler nye modeller. Det stilles svært høye krav før utviklerne fra Affalterbach setter de tre kjente bokstavene på bakluka, og med over 200 solgte AMG-modeller så langt i år ser det ut til at mange norske kunder har forstått nettopp dette, sier Kjetil Myhre, Direktør Mercedes-Benz Personbil.

Motoren er den samme man finner i AMG GT; en 4,0-liters twin-turbo V8-motor som yter 612 hk, 850 Nm og har 100% variabel kraftditribusjon via AMG Performance 4MATIC + -firehjulstrekk. Akselerasjonen fra 0 til 100 km/t på 3,5 sekunder er også ny rekord i klassen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.