Norsk esport-lag helt til topps i europeisk finale

Foto: Omaken Sports

Dag én i den prestisjefylte turneringen PCS (PUBG Continental Series) hadde norske farger malt over hele seg. Omaken Sports, laget startet av Youtube-stjernen Joachim «NoobworK» Haraldsen, spilte over all forventning og leder turneringen hele ni poeng foran de største esport-lagene i verden. Lørdag og søndag spilles kampene som avgjør om Norge for første gang vinner den europeiske turneringen.

Det norske esport-laget Omaken Sports satte fredag kveld Norge enda bedre plassert på det internasjonale esport-kartet da de danket ut alle konkurrentene i skytespillet PUBG (PlayerUnknown’s Battlegrounds). I turneringen finner vi de aller beste esport-lagene Europa, og verden, har å by på. Omaken har base i Oslo, med norsk støtteapparat og norsk grunnlegger.

Les også:  Glimt slo Vålerenga: Pelle scoret fire!

– Dette var en utrolig spennende dag som nok en gang viser at lille Norge kan ha med et esport-lag helt i verdenstoppen. Vi konkurrerer her med store idrettsorganisasjoner som blant annet Team Liquid, Faze Clan og TSM, med skyhøye budsjetter, og viser at vi kan hamle opp med også disse, sier Haraldsen.

Gutta i Omaken Sports spiller ikke kun for premiepenger i egen lomme. PCS-turneringen har nemlig et veldedig formål i tillegg til den normale premiepotten på over en million kroner. Vinnerlaget får selv velge hvilken veldedig organisasjon pengene skal gå til, og for Omaken Sports falt valget på Stiftelsen VI. 

Les også:  VIDEO: Glimt i cupfinale etter seier mot Vålerenga

– Valget falt på Stiftelsen VI fordi Omaken Sports deler mange verdier med organisasjonen. Vi er også svært opptatt av å jobbe for et esport-miljø som inkluderer alle. Det fine med esport og gaming er at ingen bryr seg om hvor fort du løper eller hvem du er «på ekte», så her er det, og bør det være, plass til absolutt alle som ønsker det. Sånn sett passer det perfekt, forteller Haraldsen.

Les også:  VIDEO: Glimt i cupfinale etter seier mot Vålerenga

Foto: Omaken Sports

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.