Norges tropp mot Hviterussland og Wales

Norges Fotballforbund

Norge kan sikre EM-plassen i kampene mot Hviterussland og Wales. Se troppen til de viktige kampene her!

Onsdag 21. oktober tar Norge imot Hviterussland hjemme på Ullevaal, før turen går til Wales og kamp 27. oktober. Med seier i en av kampene er Norge klare for EM.

Mandag ble troppen tatt ut, en tropp som inneholdt blant annet to debutanter i Thea Bjelde og Olaug Tvedten.

– Vi synes det er riktig å slippe til noen nye. Det var tre debutanter forrige gang og det blir også et par nye nå, sier landslagssjef Martin Sjögren.

– Thea fikk ødelagt mye av fjorårssesongen med skade, men har bygd seg opp igjen og kommet tilbake. Hun har prestert på et bra nivå i Arna-Bjørnar som gjør at hun kvalifiserer seg inn her. Det er en spennende spillertype, som vi også har fulgt nøye gjennom de yngre landslagene. Olaug er en innoverkant og en spiller som liker å være i mellomrommet og være delaktig i både egne avslutninger og sette opp andre i gode posisjoner. Hun er en viktig spiller for et Avaldsnes-lag som har gjort det bra, og i likhet med Thea gjort det bra på de aldersbestemte landslagene. Det skal bli interessant å se dem i vårt miljø.

Les også:  Frykter reisekaos i sommer

– Som alltid gjelder det for de nye å vise seg frem på sin beste måte. Vår oppgave er å hjelpe dem inn i vårt miljø og ta godt vare på dem, fortsetter han.

I tillegg til de to nye er også Elisabeth Terland og Vilde Hasund tilbake igjen i troppen.

– Vilde har vært veldig nære i tidligere tropper også, og hatt en stigende kurve i Toppserien. Det er en venstrefotet spiller med gode kvaliteter. Elisabeth har blitt bedre og bedre utover i sesongen og spilt en stor rolle i Klepp. Det skal bli fint å se begge igjen, sier landslagssjefen.

Noen spillere er ute siden sist, blant annet Anja Sønstevold som sliter med en skade.

Les også:  Frykter reisekaos i sommer

– Konkurransen for å komme inn i troppen er veldig høy nå. Høyere enn tidligere. Vi har mange unge spillere på fremmarsj, så det ser spennende ut for fremtiden, sier Sjögren.

Norge har så langt gjennomført en strålende kvalifisering med fem strake seire og full pott. Det betyr at en seier til holder for å sikre EM-plassen. Det klare målet er å gjøre det mot Hviterussland på Ullevaal.

– Den klare ambisjonen på samlingen er selvfølgelig å bli klare for EM. Men vi så forrige gang at dersom vi ikke kommer opp på nivået vi skal, så blir det jevne kamper. Vi skal ha respekt for både Hviterussland og Wales, samtidig som vi har stor tiltro til egen kapasitet.

Laget samles mandag og allerede onsdag spilles første kamp.

– Det blir en kort forberedelsestid med kamp allerede tredje dagen, men det ble eneste løsningen siden kampen ble flyttet fra forrige samling. Det er uansett ikke så lenge siden vi var samlet sist, så jeg tror vi starter på et høyere nivå nå. Det er også en fordel at de store ligaene er i gang, slik at flere spillere er i enda bedre kampform, avslutter Sjögren.

Les også:  Frykter reisekaos i sommer

Her er troppen: 

Cecilie Fiskerstrand – Brighton
Guro Pettersen – Piteå
Ida Norstrøm – LSK Kvinner
Ingrid Moe Wold – Everton
Maren Mjelde – Chelsea
Maria Thorisdottir – Chelsea
Tuva Hansen – Klepp
Kristine Minde – Rosenborg
Ingrid Syrstad Engen – Wolfsburg
Julie Blakstad – Rosenborg
Vilde Hasund – Sandviken
Frida Maanum – Linköping
Vilde Bøe Risa – Koppaberg/Göteborg
Thea Bjelde – Arna-Bjørnar
Karina Sævik – Wolfsburg
Amalie Eikeland – Reading
Elisabeth Terland – Klepp
Guro Reiten – Chelsea
Emilie Haavi – LSK Kvinner
Olaug Tvedten – Avaldsnes
Caroline Graham Hansen – Barcelona
Synne Jensen – Vålerenga
Elise Thorsnes – Avaldsnes 
Lisa-Marie Utland – Rosenborg

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.