Ny mobilrekord under fotball-EM

telenor

Aldri før har så mange vært på Telenors mobilnett som under søndagens EM-finale i fotball mellom England og Italia. Ferietid og hyttekontor har gjort nordmenn til storforbrukere av mobilnettet.

Det ble ny trafikkrekord i mobilnettet under EM-finalen søndag. Trafikken søndag kveld var 30 prosent over en normaldag i ferietiden og 12 prosent over tidligere rekord, som var påskeaften i år. 

NRK TV får en trafikktopp i mobilnettet som er fem ganger høyere enn en normaldag. NRK finalesending utgjorde 15 prosent av totaltrafikken i nettet søndag kveld.

– Det er bredbånd over mobilen som utgjør størsteparten av veksten. Vi ser også at trådløst bredbånd (Hjemmebredbånd over mobilnettet) har en topp under EM-finalen, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen om trafikktallene.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for Holmenkollen

Han er ikke overrasket over veksten.

– Kundene våre ønsker å bruke mobil og nettbrett når de er på farten, det være seg i bil eller på hytta. Vi ser at ferietid og hyttekontor skaper stor vekst i trafikken.

Snart starter OL i Tokyo, og det er grunn til å tro at EM-rekorden da står for fall. Telenor er forberedt på en OL-måned med høyt trykk i mobilnettet.

Les også:  Svømming: Ny norsk rekord og VM semifinale

– Vi har de siste årene utvidet kapasiteten i 4G-nettet til å håndtere slike trafikktopper, sier Amundsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.