Norges nye ledertalenter får være toppledere for en dag

cv mal

Fremtidens arbeidsplasser skal utvikles av neste generasjons ledere, og 19. september får unge ledertalenter fra hele landet en smakebit på hverdagen som toppleder. 

«Leder for en dag» er et årlig initiativ og arrangeres for 17. gang av Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. Hensikten er at de unge skal få motivasjon og en sterkere relasjon til arbeidsmarkedet ved å få ta del i en toppleders arbeidshverdag. Torsdag 19. september får 22 av landets mest innovative og løsningsorienterte unge ledertalenter mulighet til å “skygge” hver sin toppleder fra næringsliv, politikk og akademia. 

19 år gamle Filip Snoghøj er blant de som deltar, og han skal skygge Maalfrid Brath fra ManpowerGroup. Skoleåret 2018/2019 har han vært daglig leder i Safety First UB, en ungdomsbedrift som har utmerket seg med flere utmerkelser og priser. Filip Snoghøj fikk 3. plass i Beste leder under NM for ungdomsbedrifter i vår, og juryen omtalte Filip som en leder som viser vei og gir plass til de ansatte.

Les også:  LESERINNLEGG: Regjeringa med "luftpenger" til landbruket

– Jeg har et ønske om å gjøre en forandring for samfunnet generelt og menneskene rundt meg. Derfor gleder jeg meg til å se hvordan livet til en leder er, og jeg ser frem mot å både jobbe og lære mye denne dagen, sier Filip.

Forrige skoleår etablerte over nesten 13 000 elever og studenter ungdomsbedrift (videregående skole) eller studentbedrift i regi av Ungt Entreprenørskap. De 22 lederkandidatene som deltar på «Leder for en dag» er plukket ut på bakgrunn av sine prestasjoner i dette arbeidet. Ut fra deres erfaringer og interesser blir de koblet opp mot en toppleder som de nå får skygge.

Les også:  Historisk godt resultat for byggfagene

– Vi er stolte over å arrangere Leder for en dag sammen med Ungt Entreprenørskap, og denne dagen foregår det mye læring begge veier. Personlig synes jeg det er veldig interessant og lærerikt å få høre perspektivene til unge og fremadstormende bedriftsledere. Samtidig håper og tror jeg at Filip Snoghøj, som skal være min skygge den 19. september, vil lære en del om hvordan en toppleder jobber og tenker, og at dette kan være nyttig lærdom for ham også. Jeg mener at samarbeid mellom skole og næringsliv bør styrkes, og at elevene i større grad bør utvikle kompetanse som er relevant i arbeidslivet. Leder for en dag-arrangementet er en viktig synliggjøring av dette, sier Maalfrid Brath.

Forskning viser at elever som har drevet Ungdomsbedrift skårer bedre på ferdigheter knyttet til for eksempel å ta beslutninger og vise initiativ. I tillegg er det flere som selv ønsker å bli leder eller etablere en bedrift.

Les også:  Enighet i lønnsoppgjøret for hotell- og restaurantbransjen

– Å drive en ungdoms- eller studentbedrift er læring i praksis innenfor trygge rammer. Disse elevene og studentene har vist at de har evne til å tenke nytt og skape verdier, noe som er viktig både i offentlig og privat arbeidsliv. Innovatører trengs over alt, og for å bli god må man øve. Derfor er vi veldig glade for at så mange toppledere stiller opp for å gi disse unge kandidatene en smakebit på hva som kreves i arbeidslivet, og for å gi de unge noen tips på veien videre, sier Grete Ingeborg Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.