Norge åpner grensene til Tyskland og andre viktige turistland i Europa

color line

Regjeringen besluttet fredag å tillate innreise fra 15. juli til Norge for personer som er bosatt i Schengen- og EØS-området. Bakgrunnen for vedtaket er smittesituasjonen i Tyskland og øvrige land som inngår i grenseåpningen.

Vedtaket innebærer at Color Lines to skip mellom Oslo og Kiel, M/S Color Fantasy og M/S Color Magic, igjen vil kunne ta med passasjer både fra Norge til Tyskland og fra Tyskland til Norge. Det er viktig også for den betydelige trafikken med tyskere og øvrige europeere mellom Norge og Danmark med SuperSpeed 1 og 2.

Les også:  Ny forskning: Fiskeavskjær kan bedre mental helse

Vedtaket i regjeringen innebærer at kravet om innreisekarantene fjernes, og Utenriksdepartementet ikke lenger vil fraråde reiser til land og regioner i Europa som unntas fra kravet om innreisekarantene.  

Siden grensene stengte 14. mars har Color Fantasy og Color Magic først ligget til kai i Oslo, før skipene de siste ukene har vært et tilbud for cruise passasjerer som ville starte i Oslo og være om bord under hele reisen uten å gå i land i Kiel. 

Tyskland er Norges viktigste reiselivsmarked med mange reisende i august og september.

Les også:  Hurtigruten deler ut penger til prosjekter langs norskekysten og på Svalbard

– Derfor er beslutningen i regjeringen i dag viktig for Color Line og for norsk reiseliv, sier konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line.

Selskapet er den største enkeltaktøren i Norsk reiseliv sjøveien med en stor del av de tyske og europeiske ankomstene til Norge med sine to skip direkte fra Tyskland til Oslo, og SuperSpeed1 og SuperSpeed2 fra Hirtshals til Kristiansand og Larvik.

– Igangsettelsen med passasjerer mellom Tyskland, Danmark og Norge vil følge de retningslinjer for smittevern som gjelder, og som er viktig for å skape trygge og gode rammer for gjestene og de ansatte, sier konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line.

Les også:  Vedum med varme ord om Senterparti-veteranen Anne Enger Lahnsten

Smittesituasjonen i Sverige er fortsatt slik at myndighetene avventer en gjenåpning av grensene.

– Det innebærer dessverre at Color Lines to skip Color Viking og Color Hybrid mellom Sandefjord og Strømstad inntil videre blir liggende til kai i Sandefjord, sier konsernsjef Trond Kleivdal.  

Color Line er i dag det eneste rederiet i den internasjonale passasjer- og godstrafikken til og fra Norge med skip i norsk skipsregister, norsk eierskap og med norsk hovedkontor

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.