Nordlendingers beste triks for å unngå trening

treningsstudio

Få nordlendinger trener like mye som anbefalt. Og de nordlendingene som faktisk rører på seg har en rimelig bred definisjon av begrepet «fysisk aktivitet».

En tredjedel av alle nordlendinger mener de er fysisk aktive minst fire ganger i uken. Men bak tallene ligger det en flau sannhet.

– 3 av 10 nordlendinger oppgir at en dagligdags aktivitet som å lage middag, vaske opp, henge opp klær eller ta ut søpla er «fysisk aktivitet». Da burde de heller heve ambisjonsnivået, knyte skoene og komme seg ut på en reell treningsøkt, sier Mia Bergmann, nordisk sjef i ernæringsselskapet Herbalife Nutrition.

Bergmann er overrasket over tallene, som stammer fra en undersøkelse av Herbalife Nutrition utført av YouGov. Men en liberal definisjon av begrepet «fysisk aktivitet» er ikke den eneste grunnen til at mange nordlendinger sliter med inaktivitet.

Les også:  Ny rapport: Barnevernet slaktes av Helsetilsynet

– 8 av 10 nordlendinger skulle ønske de var mer fysisk aktive. Likevel tar de i bruk et variert utvalg av fantasifulle unnskyldninger for å unngå trening. Dessuten er de ikke flinke nok til å bruke kroppen i dagligdagse situasjoner, mener hun.

– Unngår all form for aktivitet i hverdagen
Ifølge Herbalife Nutrition-undersøkelsen er nordlendinger eksperter på å unngå aktivitet i hverdagen. Flere ganger i uka velger 6 av 10 nordlendinger inaktive transportmidler på distanser der de egentlig kunne brukt kroppen.

Det vil blant annet si at nordlendinger velger heisen framfor trappen, bilen framfor sykkelen, og bussen framfor beina. Bergmann anbefaler nordlendinger å ta flere fysisk aktive valg i hverdagen.

– Nordlendinger kan ikke skylde på tidsklemma. Med mindre man bor på toppen av en skyskraper, har de fleste av oss liten grunn til å velge heisen. Husk at sunne vaner – både når det gjelder trening og kosthold – får store, positive konsekvenser på sikt, påpeker Bergmann.

Les også:  LESERINNLEGG: Gratulerer Narvik!

Oppfinnsomme unnskyldninger
Nordland sine innbyggere er høyst kreative når de skal forklare hvorfor de avlyser en planlagt treningsøkt.

Favorittunnskyldningene til nordlendinger er at de ikke har energi, at de ikke har tid, at det er dårlig vær, eller at de heller tar det i morgen. Men det er også enkelte kreative sjeler som avlyser planlagte treningsøkter fordi de er sultne, de mener trening har så lite effekt eller de er tom for batteri på mobilen eller pulsklokka.

Norgesrekord i å mislike treningssenteret
Treningssenteret er mindre populært i Nordland enn i noe annet fylke. 6 av 10 nordlendinger misliker treningssentre, mens 30 prosent rett og slett sier at de er redde for treningssentre. Flere oppgir at kropps- eller prestasjonspress er bakgrunnen for dette.

Les også:  Ber regjeringen bla opp for nye sykehus i Nord-Norge

Bergmann i Herbalife Nutrition skjønner at det kan føles komplisert eller skummelt for nordlendinger å komme i gang med trening, spesielt om de skal trene på treningssenter.

– Jeg forstår at det kan være vanskelig å gi seg i kast med trening. Men mitt råd er å finne en arena som passer for deg – for eksempel en treningsgruppe som møtes ukentlig. Du trenger ikke være flink eller i god form for å trene, og det er det heller ingen som skal forvente. Tren på den måten og med den intensiteten som passer for deg, avslutter hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.