Nordlendinger kan nå betale for drivstoffet med bilskiltet ved 15 stasjoner

pressenytt

Som første stasjonskjede i Norge lar Circle K kundene sine betale med registreringsnummeret. Løsningen lanseres nå ved 15 stasjoner i Nordland.

Dette er verken beskrivelse av et pumpestikk eller et avsnitt fra en fremtidsroman. Derimot er det den nye hverdagen for tusener av bileiere i Nordland.

– Alle som ønsker det kan nå laste ned en app, legge inn registreringsnummer og betalingskort, og så går alt av seg selv neste gang du fyller tanken. Dermed går drivstoffkjøpet så enkelt og raskt som mulig, sier Knut Hilmar Hansen, kommunikasjonssjef i Circle K Norge.

Les også:  Frykter flere alvorlige MC ulykker i Nordland

Selskapet testet ut teknologien ved utvalgte stasjoner i fjor, og rulles nå ut ved totalt 237 stasjoner fra Lindesnes i sør til Hammerfest i nord.

– Noen ganger er det hyggelig å legge inn en pause og kanskje fylle kaffekoppen og ta seg en matbit. Andre ganger har du kanskje dårlig tid eller bare lyst til å komme deg videre. Nå kan kundene selv velge hva de vil gjøre, sier Hansen.

Les også:  Hilde kjempet for kystelevene i Nordland på fylkestinget

Appen heter «EasyFuel» og kan brukes både på Apple- og Android-telefoner. Den er koblet opp mot et smartsystem på stasjonene. Et kamera leser av kjøretøyets bilskilt, og programvaren sammenligner registreringsnummeret med kundedatabasen og posisjonsdata fra mobilen.

– Disse dataene brukes for å bekrefte hvem du er, og blir slettet umiddelbart etterpå. Løsningen følger Datatilsynets lovverk og er helt trygg, sier Hansen.

Les også:  LESERINNLEGG: Kuttene vil ramme den nordnorske befolkningen!

Disse nordlandsstasjonene lar deg betale med skiltet:

Circle K Berg

Circle K Evenes

Circle K Grubhei

Circle K Hunstad

Circle K Korgen

Circle K Leknes

Circle K Mo i Rana

Circle K Mosjøen

Circle K E6 Narvik

Circle K Olav V’s gate

Circle K Reine

Circle K Røkland

Circle K Sortland

Circle K Stokmarknes

Circle K Svolvær

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.