Nok en nedgang i matprisene

virke matpris

Tall fra SSB viser at matvareprisene gikk ned med 0,6 prosent fra august til september. Matvareprisene bidrar fortsatt til å dra ned det generelle prisnivået. Fra september 2018 til september 2019 økte konsumprisindeksen generelt med 1,5 prosent, mens matvareprisene kun økte med 0,8 prosent i samme periode.

– Nedgangen i matprisene fra august til september var noe større enn ventet, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Les også:  Brenner med tiltak mot boligkrisen

Det er vanlig at matprisene går ned i forbindelse med typiske tilbudsperioder som påske, jul og skolestart, og at de regulerer seg igjen på andre tidspunkt på året.

– De siste 7 årene har vi sett en svak nedgang i matprisene fra august til september. Nedgangen på hele 0,6 prosent er relativt høyt for denne måneden, sammenlignet med tidligere år, fortsetter Størksen.

Nedgangen i matvareprisene bidrar med andre ord til å holde konsumprisindeksen nede.

Les også:  1 av 4 har ikke råd til oppgraderinger hjemme

– Konkurransen i dagligvaremarkedet er hard, ikke bare mellom de tradisjonelle kjedene.  Alt fra serveringsbransjen til butikker med bredt vareutvalg konkurrerer hardt om de samme kundene. Dette kommer kundene til gode, gjennom lavere priser, avslutter Størksen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.