NIF forventer at WADA får full tilgang til data fra det tidligere Moskva-laboratoriet

test laboratorie

I en pressemelding fra WADA i går kveld fremkommer det at tre representanter fra WADA ankommer Moskva den 9. januar for å få full tilgang til data fra det tidligere Moskva-laboratoriet. Ifølge WADA skal russiske myndigheter nå ha godkjent bruk av WADAs utstyr for å hente ut nødvendig data.

– Vi er allerede langt på overtid. Vi forventer fullt samarbeid fra russiske myndigheter, slik at WADAs representanter mottar all nødvendig informasjon, sier idrettspresident Tom Tvedt og fortsetter;

Les også:  En revolusjonerende måte å trene turn og akrobatikk på

Russiske myndigheters manglende samarbeidsvilje har bidratt til å svekke tilliten til det internasjonale antidopingarbeidet og til WADA. Det har også bidratt til å opprettholde et «mistenkelighetens lys» over russisk idrett og skadet idrettens samlede anseelse og troverdighet internasjonalt.

WADA må benytte sine sanksjonsmuligheter
Kampen mot doping krever felles innsats. Etter avsløringene gjennom McLaren-rapporten har både WADA, idretten og myndighetene, samt nasjonale antidopingorganisasjoner, bidratt konstruktivt i etableringen av WADAs International Standard for Code Compliance by Signatories (ISCCS). Gjennom ISCCS har WADA et helhetlig regelverk for å følge opp organisasjoner som ikke opptrer i samsvar med WADA-koden.

Les også:  100 000 elever løper TINEstafetten over hele Norge

– WADA må vise handlekraft og synliggjøre at manglende oppfyllelse av antidopingforpliktelser får konsekvenser, sier Tvedt.

Norges idrettsforbund mener at denne saken viser at også stater må kunnes stilles ansvarlige der myndighetene er involvert i doping.

– Russiske myndigheter har skadet antidopingarbeidet i Russland. En hel idrettsverden forventer at russiske myndigheter nå samarbeider fullt ut med WADA, slik at det kan avdekkes hvilke russiske utøvere som faktisk var omfattet av den statsstyrte dopingen. Den russiske staten har antidopingforpliktelser gjennom UNESCO-konvensjonen. Det bør få konsekvenser, også for statene, når antidopingarbeidet motarbeides på myndighetsnivå, avslutter Tom Tvedt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.