Nextory E-book Awards 2022: Isabel Raad vinner prisen for årets beste voksenbok

nextory

Vinnerne av Nextory E-book Awards 2022 er nå kåret. Prisen er initiert av bokstrømmetjenesten Nextory for å hylle e-boken og årets mest leste titler. Årets store vinner innenfor voksen-kategorien er Isabel Raad med ”Shirog: Jenta jeg en gang var”.

Nextory deler nå ut prisen for første gang i Norge. I konkurransen har Nextory kartlagt hvilke e-bøker som flest lesere har lest fra begynnelse til slutt. Utmerkelsen er unik i sitt slag og skiller seg fra tradisjonelle topplister for fysiske bøker som kun er basert på antall solgte eksemplarer.

Les også:  Hvordan få Hulu i Norge

Utover voksen-kategorien, deles prisen i år også ut til kategoriene romaner og sakprosa. Margit Sandemo tar storeslem innenfor genren romaner med tre titler fra den populære Sagaen om Isfolket-serien.

– Vi grunnla Nextory for at flere skal lese mer, og vi er derfor stolte av å dele ut en bokpris der bøker som virkelig har fanget leserne fra første til siste side belønnes. I løpet av 2021 har vi sett en rekordstor interesse for personlig utvikling og derfor har vi også valgt å inkludere den genren i år, sier Shadi Bitar, administrerende direktør og grunnlegger av Nextory.

Les også:  Milepæl for Norge Rundt: 2000 episoder!

Nextory E-book Awards 2022:

Voksenbøker
1. Shirog: Jenta jeg en gang var – Isabel Raad (Egmont Publishing/Eboknorden) 
2. Hunger – Margit Sandemo (Bladkompaniet/Vigmostad & Bjørke)
3. Fergemannen – Margit Sandemo (Bladkompaniet/Vigmostad & Bjørke)

Personlig utvikling 
1. Da jeg var usynlig: de trodde han var hjernedød, men han skjønte alt de sa – Martin Pistorius (Pantagruel/Eboknorden)
2. Psykehus – Drea Karlsen (Spartacus/Eboknorden)
3. Synnøves system: slik ryddet jeg meg lykkelig – Synnøve Skarbø (Bonnier Norsk Forlag)

Les også:  MUSIKK: Billie Van ute med låta "Hold it Boy"

Feelgood og romance 
1. Ny vår – Anne-Lill Vestgård (Bladkompaniet/Vigmostad & Bjørke)
2. Dragsug – Kaja Nylund (Bladkompaniet/Vigmostad & Bjørke)
3. Under samme himmel – Laila Brenden (Bladkompaniet/Vigmostad & Bjørke)

Nextory E-book Awards ble stiftet av Nextory i 2018 i Sverige og deles nå ut for første gang også i Norge. Prisen er en unik utnevnelse for å hylle e-boken og den digitale leseopplevelsen. Titlene som i størst grad har fanget leserne fra begynnelse til slutt vinner. Vinnerne innenfor hver kategori premieres med diplom.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.