Nå er det eksamenstid for 240 000 elever

læring lærer klasse

I løpet av eksamensperioden skal 240 000 elever på 10. trinn og i videregående skole gjennomføre 275 000 eksamener i 408 ulike fag. Nå er det like før det starter.

Onsdag 9. mai kl. 0900 fikk elever på 10. trinn beskjed hvilke fag de kommer opp i. Elever på videregående må vente til tirsdag 15. mai kl. 0900 før de får beskjed om de kommer opp, og i hvilke fag.

Les også:  Nyhet: Barnekanalen Moonbug nå på Allente

Elevene i 10. klasse har første eksamensdag i matematikk onsdag 16. mai. Deretter går det slag i slag med sentrale eksamener til og med tirsdag 5. juni. Fylkeskommunen har ansvaret for muntlige og lokale eksamener.

Internett som hjelpemiddel i sju eksamensfag
I år åpner vi opp for at elever på videregående skal kunne bruke internett i sju fag.

– For at eksamen skal gjenspeile opplæringen, får elever og privatister tilgang til internett på eksamen i noen fag. Internett er et sentralt verktøy både på skolen og i hverdagslivet, og ikke minst i arbeidslivet som elevene skal forberede seg til, sier Marthe Akselsen, avdelingsdirektør i Utdanningsdirektoratet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.