MUSIKK: Marthe Valle – Ro/ Uro

hes

Bodøposten.no har tidligere publisert nyhetene om at Marthe Valle har sluppet singlene Alarm, Det ingen andre ser og Nattevakt. Na har Marthe Valle har nå sluppet albumet «Ro/ Uro», en samling sanger som tar for seg den underliggende uroen mange av oss kjenner på i hverdagen.

Ro/Uro er en tematisk plate som opprinnelig ble skrevet som et bestillingsverk til Festspillene i Valles hjemby Harstad, og som ble urfremført der før sommeren, til strålende mottagelse.

Les også:  Ny undersøkelse: 1 av 3 unge bryr seg ikke om ulovlig strømming

Tekstene på albumet tar utgangspunkt i uroen i det moderne mennesket, og hva det er vi egentlig trenger for å klare å leve med den i en tid der så mye tar oppmerksomheten vår bort fra det indre. Hva trenger vi for å finne frem til roen, og forsone oss med bølgedalene i livet?

I prosessen med å skrive disse låtene og tekstene, samt i selve produksjonen, har den Bergensbaserte artisten ønsket å utforske uro i ulike former, og å lage musikk som kan si noe mer om alle lagene vi innehar som mennesker.

Les også:  LESERINNLEGG: Bibliotek = bolyst

Flere av låtene fra albumet har allerede sett dagens lys som singler. «Nattevakt» er en hyllest til alle som jobber sene nattetimer for å holde samfunnet i gang. Sangen er også plukket ut som lydsporet i en større nasjonal kampanje for å gjøre ære alle skiftarbeidere.

Valle vet hva hun snakker om, for i tillegg til å være artist, har hun i mange år arbeidet som sykepleier innen psykiatri og rusomsorg.

Les også:  Ny bok: Ulv Sturlason, Legionær og Høvding

På albumet bidrar flere spennende tekstforfattere, i tillegg til Marthe selv.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.