MUSIKK: Jarle Skavhellen ute med låta «Home by 5»

jarle skavhellen

De siste tre årene har Jarle Skavhellen gått fra å lage låter i hjemmestudioet i Bergen til å spille inn musikk med den legendariske produsenten til My Morning Jacket og The Descemberists i Portland. Nå slippes første smakebit i form av singelen «Home by 5».

I 2016 dukket Jarle Skavhellen omtrent opp fra intet med låta «The Ghost in Your Smile». Det tidløse folk-uttrykket skar gjennom algoritmene, og førte raskt til både millioner av streams og oppmerksomhet fra utlandet etter å ha landet på noen riktige spillelister.

Les også:  De gir oss 17. mai-festen på NRK

Tilbudene fra plateselskaper sto i kø, og valget falt til slutt på gigantiske Nettwerk Records i Canada som i 2018 ga ut Skavhellens debut-album. 

Albumet ble trukket frem av Dagbladet som en av årets beste debuter, og var også medvirkende til at han i mai fikk Bergenfeststipendet 2019 på 25.000 kroner. Han har også fått spilt musikken sin rundt om i Europa som support for blant annet Villagers og Teitur. Nå slipper han endelig ny musikk.

Les også:  Gåte klatrer på strømmetjenestene

Da Skavhellen skulle spille inn nye låter, falt valget på den smått legendariske Tucker Martine, som har jobbet med artister som My Morning Jacket, Sufjan Stevens og The Decemberist. Egentlig et hakk for stor for en nykommer fra Norge, men etter å ha fått oversendt Skavhellens låter ble han både imponert, gira og overbevist om å sette av tid til å produsere nytt materiale for Bergenseren. 

Les også:  Lanserer egen Eurosong Radio

Første smakebit er «Home by five» – en rolig, hverdagslig hymne som fører folk-tradisjonen videre i både lydbilde og tekst.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.