Millionsalg av hundeforsikring

hund

Første uka i september økte antall solgte hundeforsikringer med nærmere 70 prosent i forhold til uka før.

– Sammenligner vi september med august økte salget med 50 prosent, forteller produktsjef Torfinn Jæger i Gjensidige. 

Totalt solgte selskapet over 3 000 forsikringer i september. Snittprisen ligger på 3 500 kroner.

– Vi har sett mange saker hvor behandlingsutgiftene for den alvorlige sykdommen som rammet tidligere i høst har blitt svært høye, sier han. Opphold og overvåking på dyreklinikk gjør at behandlingen kan passere 100 000 kroner.

Les også:  If: Du trenger trolig ikke bunadsforsikring

Jæger synes økningen i salget viser at hundeeiere har forstått viktigheten av å ha en god hundeforsikring som dekker de uforutsette utgiftene som ofte kommer med hundehold.

Det er forsikring for veterinærbehandling som er den mest aktuelle dekningen. Den gir erstatning for veterinærutgifter til behandling av syk eller skadet hund. De aller fleste kjøper også livsforsikring som kommer til utbetaling hvis hunden dør eller må avlives av dyrevernhensyn. Hvis hunden har et særskilt bruksområde utover det å være selskapshund kan tap av denne bruksegenskapen også forsikres.

Les også:  Arbeiderpartiet vil styrke veterinærtjenestene i Nordland

– Vi har foreløpig ikke en total oversikt over skadene som er meldt inn som gjelder behandling og død, og erstatningsutbetalingene for disse sakene, sier han.

Hittil i oktober er det solgt 2 000 forsikringer. Det er et stykke unna toppmåneden september, men likevel fortsatt et høyt nivå. Oktober er nok også preget av utbruddet av den mystiske og dødelige hundesykdommen tidligere i høst.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.