ANNONSE: Mest populære sporter i Norge

Noen sier at nordmenn er født med ski på beina, og selv om ski utvilsomt er en populær sport her til lands, finnes det mange andre sporter som er populære i det langstrakte land. Noen av sportene er populære over hele verden, mens andre har en sterkere posisjon i Norge enn hva man ser i andre land.

Vintersport er en stor favoritt

Vintersport har uansett en sterk posisjon i den norske sjela, og mange både deltar i vintersport selv, samtidig som de også ser det på TV. Langrenn er det mest grunnleggende av alle vintersportene, og de fleste lærer å gå på ski allerede som små barn. Søndagsturer i marka er noe de fleste familier har hatt i løpet av oppveksten. For de som ikke ønsker å gå på turer selv, finnes det alltid gode muligheter for å se landets beste langrennsutøvere på TV. Norge har mange kjente langrennshelter som sørget for å innkassere massevis av medaljer i store mesterskap, med navn som Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang og Thomas Alsgaard som noen av de mest prominente.

Les også:  ANNONSE: Kom deg i bedre form med sykkel

Skiskyting er en annen populær vintersport, dog først og fremst som en sport som er populær å se på TV. Ole Einar Bjørndalen er Norges mest suksessrike og velkjente skiskytter gjennom tidene, og har i en årrekke imponert folk fra skiskytterstadioner rundt om i verden. Alpint er en annen populær gren, og nordmenn elsker å stå på slalåm og snowboard i noen av landets mange alpinbakker. Navn som Kjetil Andre Aamodt og Lasse Kjus er noen av de mest kjente alpintnavnene i norsk idrettshistorie.

Les også:  Se opp for disse casino trendene

Fotball er den mest utbredte sporten

I likhet med mange andre land, er det fotball som er den mest populære sporten å drive med for nordmenn. Både gutter og jenter spiller fotball fra tidlig alder og gjerne opp til tenårene. Mange voksne spiller også breddefotball eller bedriftsfotball når de blir eldre, så man kan trygt si at dette er en sport som fenger folk i alle aldre. Mange sitter også klistret til skjermen for å se fotball på TV, samtidig som det er populært å tippe på kampene på nettsider som Comeon odds. Fotball på TV er alltid spennende for nordmenn, enten man ser på Eliteserien, Premier League og La Liga, eller landslagsfotball. Noen ser på det hjemme, noen foretrekker å gå på lokale stadioner, mens andre går på puber.

Les også:  ANNONSE: Kom deg i bedre form med sykkel

Håndball er populært

En annen sport som er svært populær i Norge, spesielt blant barn og ungdom, er håndball. Mange jenter og gutter starter på det lokale håndballaget når de vokser opp. Den nasjonale håndballserien for voksne drar ikke like mange tilskuere som for eksempel fotball og vintersport, men når landslaget spiller kamper i EM og VM, sitter nordmenn klistret foran skjermen for å følge med. Det er ikke uvanlig at mer enn 1 million seere sitter og følger med når landets beste kvinner og menn skal spille de viktigste kampene.

Det finnes naturlig nok andre sporter som er populære også, men de nevnte er de mest utbredte sportene i Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.