Moelven Byggmodul AS i Moelv varsler nedbemanninger

moelven

Moelven Byggmodul AS i Moelv varsler en nedbemanning på opptil 40 årsverk. Årsaken er svak inntjening og manglende konkurransekraft. De ansatte ble informert om dette onsdag ettermiddag.

Byggmodulfabrikken i Moelv har gjort en rekke endringer og investeringer den siste tiden. Virksomheten har lagt ned en eldre produksjonslinje og modernisert sin hovedfabrikk, hvor det også gjennomføres ytterligere investeringer. Disse investeringene har per nå ikke gitt ønsket effekt, og derfor må driften endres ytterligere.

Les også:  Ha det gøy på julebordet – Respekter andres grenser

– Det er smertefullt å måtte gi slipp på dyktige medarbeidere. Bransjen vår er meget konkurranseutsatt og vi er tvunget til å drive mer effektivt for å opprettholde lønnsom drift. Vi har investert i anlegget, samtidig som vi må tilpasse bemanningen til hva vi i dag klarer å produsere. Nedbemanningen gjennomfører vi også for å beholde de resterende årsverkene og skape en robust fremtidsrettet virksomhet, sier direktør i Moelven Byggmodul AS, Lars Brede Aandstad.

Les også:  Ha det gøy på julebordet – Respekter andres grenser

Omfanget på nedbemanningsprosessen kan bli opptil 40 årsverk. Totalt er det 230 medarbeidere ved virksomheten.

– Vi er i dialog med de ansattes tillitsvalgte og drøfter med dem hvordan nedbemanningen skal foregå, sier Aandstad.

Nedbemanningsprosessen og oppsigelsene vil bli gjennomført i løpet av mai måned. NAV er også rutinemessig varslet for å kunne bistå arbeidstakerne som blir berørt av nedbemanningen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.