Maler Olav Starheim får ærespris

olav starheim

Olav Starheim har en lang og betydelig karriere som maler, med utdanning fra Statens Kunstakademi i Oslo og Kunstakademiet i København. Hans kunstneriske varemerke er den konkrete og fysiske tilstedeværelse i komposisjonen sammen med dynamikken som ligger i selve fargen.

De sterke fargene og de store formatene kjennetegner hans omfattende produksjon.

– Sammen med et knippe andre ildsjeler banet han vei for å styrke billedkunstnernes posisjon, og la inn flerfoldige år med innsats for norske billedkunstneres fagpolitiske vilkår og rettigheter, sier styreleder i Norske Billedkunstnere Hilde Tørdal om vinneren av Ulrik Hendriksens Ærespris.

Les også:  MUSIKK: Anna Kajander ute med albumet "Al Dente"

– Jeg er kjempeglad for prisen. Noe slikt var helt usannsynlig da jeg var ungdom, men slike ting er viktig for å skape samhold og trivsel i et fag som har så lite anerkjennelse i samfunnet, sier Starheim.

– Billedkunstnere bør ha total solidaritet med hverandre, for det å være billedkunstner kan ikke sammenlignes med andre fag. Og det har lønt seg å kjempe, for da fikk man også midlene. 

Les også:  Ny lydbok: Bruker KI for stemmen til Kunt Hamsun i "Sult"

Prisen mottar han for for sitt betydelige bidrag til utformingen av norsk kunstpolitikk og for sitt lange engasjement i norske kunstnerorganisasjoner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.