Slik kaster du glans over 17. mai-frokosten

slaeger

Etter to år med rolige 17. mai-feiringer, er mange klare for den gode, gamle måten å feire Norges grunnlovsdag på. Siden nasjonaldagen i år faller på en tirsdag, vil mange ha glede av en lettdrikkelig drink med lav eller ingen alkoholprosent. Her gir vi deg oppskriften på en delikat feiring! 

Nasjonaldagen starter gjerne med den tradisjonelle 17. mai-frokosten, etterfulgt av tog, grilling eller middag. For mange er det en lang dag, og skal du holde koken fra morgen til kveld, kan det være lurt å velge drikkevarer med lav eller ingen alkohol. 

Frisk drink med lav alkoholprosent
Med Martini Fiero kan drinken enkelt blandes med tonic: En del Martini Fiero og to deler tonic. For å nyte Martini Fiero trenger du altså ikke åpne en flaske musserende.

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

Tidligere norgesmester i bartending og nå Commercial Activation Manager i Bacardi, Jesper Høst, forteller at den røde drinken passer ypperlig til forskjellig mat som gjerne serveres på 17. mai.

– Spritz er søt, frisk og lettdrikkelig. I tillegg inneholder drinken en alkoholprosent på nivå med øl, og passer perfekt sammen med tradisjonell 17. mai-frokost bestående av spekemat, oster og eggerøre.

Har du god tid, kan du for eksempel lage desserten cannoli. Det er siciliansk rørkjeks, fylt med ricottakrem med sjokolade, pistasjnøtter og kirsebær. Men bare du har krem og bær tilgjengelig, har du allerede det som trengs for en deilig 17. mai-dessert. 

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

Oppskrift på Fiero Spritz

  • 6 cl MARTINI Fiero
  • 12 cl Indian tonic water
  • Appelsinskive

Slik gjør du: Fyll en copa eller et stort vinglass med is og hell over MARTINI Fiero, Fyll opp med tonic og pynt med en appelsinskive.

Oppskrift på Fiero Italian Spritz

  • 6 cl MARTINI Fiero
  • 6 cl prosecco
  • 4 cl club soda
  • Sitronskive

Slik gjør du: Fyll en copa eller et stort vinglass med is og hell over ingrediensene. Pynt med sitronskive.

Imponer gjestene med alkoholfri drink
Floreale Spritz er et førsteklasses alternativ til alkoholfri drink, laget for de gangene du velger å ikke drikke alkohol, men likevel ønsker å nyte en sofistikert og frisk drink. Det er nettopp det som gjør den så perfekt til 17. mai.

Les også:  Snusens skiftende landskap i Norge

Oppskrift på Floreale Spritz (non-alc)

  • 6 cl Martini Floreale
  • 6 cl Indian tonic water
  • Sitronskive

Slik gjør du: Fyll en copa eller stort vinglass med is, hell over Martini Floreale og fyll opp med tonic. Pyntes med en sitronskive.

Ha en fin 17. mai!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.