LOs sommerpatrulje – 34. året på rad

regnskap økonomi

De kommende tre ukene går LOs Sommerpatrulje av stabelen over hele landet. Da skal unge tillitsvalgte i LOs forbund undersøke arbeidsforholdene til tusenvis av unge, og bidra til å spre kunnskap om rettigheter og plikter i arbeidslivet.

– Sommerjobb er for mange unge det første møtet med arbeidslivet. For at dette skal bli best mulig er det viktig at både de unge ansatte og arbeidsgiverne kjenner sine plikter og rettigheter. Vi har gjennom våre år med patrulje sett at stadig flere kjenner til Sommerpatruljen, og de fleste er også positive til å få besøk av våre representanter.

Siden 1985 har LOs sommerpatrulje hatt fokus på unge sommervikarers jobbsituasjon. 

– I fjor besøkte vi nesten 6000 bedrifter over hele landet. I år vil sommerpatruljen særlig se etter om verneombud er på plass, om ungdom trives og føler mestring i jobben. Og som alltid vil vi sjekke om arbeidskontrakten er i orden. LOs sommerpatrulje vil i år ha et fokus på ansatte i bemanningsbyrå og serveringsbransjen. Dette gjør vi fordi dette er utsatte bransjer der det er viktig at samfunnet følger med på at de ansatte jobber under ordentlige forhold, og at loven følges. Etter flere år med uheldige avsløringer og oppmerksomhet i mediene og blant partene i arbeidslivet, velger vi derfor å fokusere på disse bransjene spesielt, men vil som alltid patruljere innenfor et vidt spekter av bransjer over hele landet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.