Glimt-trener Kjetil Knutsen storfavoritt til å vinne «Årets trener 2019»

fotball

Nylig ble de tre kandidatene til prisen «Årets trener» offentliggjort. De nominerte er Viking-trener Bjarne Berntsen, Erling Moe fra Molde og Bodø/Glimts Kjetil Knutsen, og det er sistnevnte duo som stikker av med et solid favorittstempel på oddsen.

– Det er tre utrolig sterke kandidater i år, men våre oddssettere er klare på at det er Erling Moe og Kjetil Knutsen det burde stå mellom denne sesongen, forteller Adrian Haugskott, som jobber med odds på norsk fotball for NordicBet.

På oddsen er Kjetil Knutsen knepen favoritt med 1,90 i odds. Like bak følger Erling Moe med 2,10, mens Bjarne Berntsen blir vurdert til å ha de dårligste forutsetningene til å vinne med 6,00.

– Det som gjør Knutsen til favoritt er at han, i våre øyne, har prestert best ut i fra de forutsetningene som ble gitt før sesongen. Dette var et lag som av alle, inkludert oss, ble dømt nord og ned. I likhet med de fleste andre mente vi at troppen var klart svekket sammenlignet ned 2018-sesongen, men Knutsen har klart å finne bedre erstattere enn de spillerne som forsvant i egne rekker. Bodø/Glimt har i store deler av sesongen spilt fantastisk angrepsfotball, og det må smerte RBKs supportere at det er Glimt, under Knutsen ledelse, som har briljert i 4-3-3 i år, forklarer Haugskott, før han legger til:

Les også:  Super-G: NM-gull til Vickhoff Lie og Fossland

– Oddsen på at Bodø/Glimt skulle vinne ligaen før sesongstart var satt til 200! Nå kommer det sannsynligvis til å ende med sølv. Det er bare å ta av seg hatten for Knutsen og guttene hans. Likevel står de igjen uten å vinne noe, og det gjør at Erling Moe skal ha et ord med i laget når prisen skal deles ut.

For med to serierunder igjen å spille har Molde alt vunnet Eliteserien. Ned til Glimt på sølvplass skiller det elleve poeng, og Molde ligger an til den mest suverene seieren på flere sesonger. 

Les også:  Tre nye år med Champions League på TV 2

– Det er klart det veier tungt at Moe har klart å vippe Rosenborg av tronen. Etter fire strake seriegull er Molde Norges beste lag. Det å vinne serien så suverent som MFK gjør er en meget sterk prestasjon. Vi tør påstå at Molde-laget trent av Moe er bedre enn det som var trent av Ole Gunnar Solskjær, sier Haugskott. 

– Med to kamper igjen har de allerede scoret ett mer enn i fjor, og i år er de også det laget som slipper inn færrest. Moe disponerer en sterk tropp, men han har også klart å få det beste ut av spillerne sine. Det som trekker litt ned for Moe er den tidlige cup-exiten og at de ikke klarte å ta seg til Europa League. Sesongen totalt sett har likevel vært en sterk trenerprestasjon av Moe, mener NordicBets oddsmann.

Bjarne Berntsen blir i beste fall sett på som en outsider på oddsen, og Haugskott forteller at Viking-treneren har én ting kraftig imot seg:

Les også:  Johannes Høsflot Klæbo tilbake på landslaget

– Det er klart det er uheldig for Berntsen at cupfinalen spilles etter utdelingen. Viking har gjort en kjempesesong. Å gå fra nyopprykket til femteplass på tabellen og NM-finale på Ullevål er veldig, veldig bra, forteller Haugskott.

– Viking er favoritter til å vinne cupfinalen over Haugesund, og tar Stavanger-laget pokalen hadde oddsen på at Berntsen blir årets trener stupt. Da ville det vært omtrent umulig å skille de tre, men nå har det seg slik at utdelingen er 2. desember, mens cupfinalen spilles 8. Man må jo si at det er litt rart at «Årets trener» skal deles ut før en av sesongens viktigste kamper er spilt, og skulle Viking vinne, da mener vi at Berntsen kan føle seg litt snytt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.