LESERINNLEGG: Unnfallenhet fra Støre og Gharahkhani

Foto: Alexander Helberg

To personer er drept, ti ble alvorlig skadd. De ble skutt mens de var ute og hygget seg en sommernatt i hovedstaden. Gjerningsmannen ropte «Allahu Akbar», «Gud er stor» mens han skjøt vilt rundt seg. Han hadde i forkant av udåden hatt kontakt med en av de mest radikaliserte muslimene i Norge, Arfan Bhatti.

Av: Sylvi Listhaug. Partileder, Fremskrittspartiet.

Det ser ut til at en person som kom til vårt frie, rause, inkluderende og åpne samfunn i ung alder, heller enn å omfavne våre frihetsverdier har omfavnet den grusomme islamismen.

Etter angrepet var stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) ute og sa at «angrepet ikke hadde noe med religion å gjøre».

Les også:  LESERINNLEGG: Kuttene vil ramme den nordnorske befolkningen!

Virkelig? Har det absolutt ingen ting med religion å gjøre at en islamist roper «Allahu Akbar» mens han skyter og dreper? Hvor kom dette tankegodset da fra?

Selvsagt har det med religion å gjøre. Det betyr ikke at muslimer flest på noe som helst måte deler gjerningsmannens syn, men holdningene kommer fra et sted og det er nesten umulig å finne noe annet fornuftig sted å lete enn i religionen.

Det kan også hende at gjerningsmannen er psykisk syk, men dersom dette ikke hadde hatt noe med religion å gjøre, så ville det heller ikke vært noe grunnlag for politiet å frykte det de omtaler som et stort islamistisk miljø som de ikke har kontroll på etter angrepet.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

Statsminister Jonas Gahr Støre holdt søndag pressekonferanse og sa mye av det som burde sies. Det var også noe underlig ved noe av det han ikke sa. For mens Støre kort tid etter moskeangrepet i Bærum i 2019, var svært opptatt av forholdet mellom holdninger og handlinger, nevnte han ikke dette med et ord i sin pressekonferanse etter at en islamist hadde angrepet uskyldige.

Statsministeren har vært helt tyst om tankegodset bak angrepet og hvor hatet kommer fra, noe han alltid har vært opptatt av ved tidligere anledninger.

Les også:  Ny undersøkelse: Vannkraftverk lar fisk dø i anleggene

Vi må slutte å lure oss selv. Like viktig som å ta et oppgjør med høyreekstreme, er det viktig å ta et oppgjør med radikale muslimer.

Muslimers holdninger til homofile er godt dokumentert, og selv om de fleste med negative holdninger aldri kunne funnet på å bli voldelige, så må vi for alvor begynne å forlange at mennesker som helt frivillig bosetter seg i Norge, respekter våre frihetsverdier.

Foto: Alexander Helberg

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.