Én av fire spiser middag alene – nå lanserer KIWI «Billig middag for én»

kiwi

I Norge bor nesten 900 000 personer alene, og én av fire av oss spiser middag alene i hverdagen, viser undersøkelsen «Middagsdagboken 2017» fra Ipsos. I løpet av en uke har annenhver nordmann spist minst én middag alene.

KIWI-sjefen mener mindre husholdninger har vært en forsømt gruppe. Nå skal en nye serie med billige middagsprodukter i enkeltpakninger skal sørge for at kundene slipper å kjøpe, lage og kaste mer mat enn de trenger.

Les også:  Fiskeriministeren på klippfisk-frieri i Portugal

– Matkasting er en enorm miljøutfordring. Vi i KIWI har lenge jobbet for å kaste mindre selv, og vi har satt som mål å redusere eget matsvinn med 50 prosent innen 2025. Samtidig ønsker vi å hjelpe kundene våre med å kaste mindre mat hjemme. I snitt kaster det norske folk 42 kilo mat i året og hver åttende handlepose går i søpla, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

Les også:  Milepæl for Norge Rundt: 2000 episoder!

Serien består av ni ulike enkeltpakninger med populære middagsprodukter, deriblant kyllingfilet, laksefilet, strimlet svinekjøtt og rødbeteburger. KIWI-sjefen har stor tro på serien.

– I 2015 lanserte vi en ny serie med mindre brød, og nå selger vi rundt 100.000 småbrød i uka. Vi har også hatt stor suksess med vår «Kjøp 1, betal for 1»-kampanje, som ble lansert som et svar på konkurrentenes kvantumsrabatter. I KIWI skal du ikke måtte kjøpe mer enn du trenger for å få en lav pris, sier han.

Les også:  Fastelavnssøndag: Flere arrangement i kirkene i Bodø

Prisen på produktene i serien «Billig middag for én» er satt til 19,90 og 29,90 kroner.

– Det skal ikke straffe seg å kjøpe og kaste mindre. Det er sunn fornuft, og sunn økonomi, avslutter KIWI-sjefen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.