Guttas Campus Nord-Norge får 240 000 kroner

nfk

– «Guttas Campus» kan bidra til at gutter som vil gjøre en ekstra innsats får en bedre start på videregående skole, sier fylkesråd for utdanning Elin Dahlseng Eide.

«Guttas Campus» er en to ukers intensiv læringscamp med oppfølging på mentorsentre i halvannet år etter campen. Målgruppen er gutter i 9. klasse som opplever skolen som utfordrende, og som ønsker å forbedre seg markant både faglig, sosialt og personlig før de begynner på videregående skole.

Les også:  Hilde kjempet for kystelevene i Nordland på fylkestinget

Hovedmålet er å støtte guttenes faglige og sosiale utvikling og styrke deres forutsetninger for å mestre livet og fullføre videregående skole.

Guttas Campus Nord-Norge gjennomføres for første gang på Grøtavær leirskole i Harstad 20. juni til 2. juli 2022. Det er inngått avtale om 12 deltakere fra Nordland (Narvik kommune) og 17 fra Troms (Harstad, Ibestad og Tjeldsund kommuner).

– Det er første gang denne læringscampen testes ut i Nord-Norge og derfor har vi prioritert å være med. Vi håper og tror konseptet vil være nyttig og gi gode resultater for alle som deltar, avslutter fylkesråden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.