LESERINNLEGG: Rettsikkerheten i Norge må bedres

vidar kleppe

Etter å ha fått flere spørsmål vedrørende rettsikkerheten i Norge vil jeg si følgende: Demokratenes mener bestemt at alle mennesker i Norge skal ha friheter og rettigheter, slik som ytringsfrihet, trosfrihet og beskyttelse av privat eiendomsrett.

Av Vidar Kleppe, tidligere stortingsrepresentant og politisk nestleder for Demokratene.

Rettssikkerhet er viktig for å sikre de individuelle friheter. Staten er ikke ufeilbarlig. Statens makt kan og har dessverre ført til overgrep mot innbyggerne, noe vi har sett mange eksempler på. I myndighetsutøvelsen må statens oppgave ikke begrense eller regulere rettighetene til enkeltpersoner, men verne og beskytte rettighetene til det norske folk. 

Les også:  Ny undersøkelse: Vannkraftverk lar fisk dø i anleggene

Uansett hvor de konstitusjonelle rettigheter eller andre grunnleggende rettigheter er i faresonen, må Stortinget utarbeide lovgivning for å sikre effektiv rettslig kontroll av myndighetenes atferd ovenfor norske borgere. Menneskerettighetene skal også sikre grunnleggende rettigheter til enkeltpersoner i forhold til staten og borgerne. 

Menneskerettigheter må heller ikke misbrukes for politisk agitasjon, slik som å begrense ytringsfriheten, eller bryte ned nasjonen eller Norges suverenitet – som en fri og selvstendig nasjon.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.