Nordlandsbuss skal kjøre grønt på Helgeland

nfk

Nordlandsbuss er innstilt som vinner av neste 10 års bussdrift på ytre Helgeland. Nytt er at alt bussmateriell skal driftes elektrisk.

Nordlandsbuss er innstilt som driver av bussrutene på ytre Helgeland de neste ti årene, ut mars 2033. Det er krav til nullutslippsløsning på alt materiell.

– Unntaket fra dette kravet er innleid materiell under 8 seter samt taxi. Vi aksepterer at nullutslippsmateriell innfases senest tre år etter kontraktsstart, sier fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande.

Les også:  46,5 kilometer ny asfalt på Helgeland

Hun minner om at overgangen til nullutslipp må sees i et større og helhetlig perspektiv.

– Det kan gjerne argumenteres med at man ikke redder kloden med de få kilometerne som kjøres ute på øyene våre langs Nordlandskysten. Men gjennom at vi stiller disse kravene, er vi med på å føre utviklingen over i grønn retning for klima og miljø. Et ansvar som Nordland fylkesting har vedtatt at også Nordland skal ta, underbygger Sande.

Les også:  5, 6 millioner til Vegaøyan verdensarvområde

Tre selskaper leverte anbud, Boreal buss, Triangle bus AS, og Nordlandsbuss AS. Det er Nordlandsbuss som i dag kjører anbudet på ytre Helgeland, og som også skal drive de neste ti årene.

– Nordlandsbuss tilfredsstiller kravene, og leverte tilbud på nær seks og ni millioner kroner lavere enn de to andre. Nødvendigvis er det lavest pris som slår ut når alle andre krav ellers er oppfylt. Vi vil levere mest mulig samferdsel for de midlene vi har tilgjengelig for kollektivtransport i Nordland, underbygger Sande.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.