LESERINNLEGG: Når skal Krekar ut av Norge, Tor Mikkel Wara?

vidar kleppe

Jeg kjøper ikke argumentet om at Krekar ikke kan sendes ut av Norge fordi han i så fall vil risikere dødsstraff. Det er mange steder å sende Krekar til, hva med å overføre han til varetekt i Nedlerland for å stilles for den internasjonale straffedomstolen i Haag.

Den internasjonale straffedomstolen er en permanent internasjonal domstol opprettet for å straffeforfølge enkeltindivider for krigsforbrytelser, forbrytelser mot menneskeheten og folkemord.

Les også:  Få på plass skilting for hurtiglading!

Den har som mandat å besørge at mennesker som er anklaget for folkemord, krigsforbrytelser eller forbrytelser mot menneskeheten stilles til ansvar hvis myndighetene i landet hvor forbrytelsen er begått selv ikke makter eller ønsker å reise sak. Domstolen har sete i Haag i Nederland, men rettssaker kan holdes hvor som helst.

Et annet alternativ er Australia. I desember 2009 gikk den australske journalistunionen inn for å få mulla Krekar utlevert og etterforsket i Australia for drap og krigsforbrytelser, i forbindelse med en selvmordbombe som tok livet at kameramannen Paul Moran i 2003. Mulla Krekars gruppe mistenkes for å stå bak drapet.

Les også:  Nye forslag om krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser

Australia har ikke dødsstraff, og norske myndigheters argument for ikke å sende Krekar ut av Norge kan derfor ikke brukes i forhold til Australia.

Vidar Kleppe
Politisk nestleder for Demokratene

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.