LESERINNLEGG: Når besøkte du ditt lokale skattekontor sist?

service mottak

Tidligere var det slik at brev, telefon og personlig oppmøte på skattekontoret var de mulighetene du hadde for å komme i kontakt med Skatteetaten. Den teknologiske utviklingen har gjort oss mer tilgjengelig.

Vi har over tid bygget opp det digitale tjenestetilbudet med tanke på at det er du, og dine behov som skal være i fokus.

Bedret tilgjengelighet
Våre selvbetjeningsløsninger er tilgjengelig døgnet rundt, året rundt. Du kan levere ulike meldinger til oss når det passer deg, og du kan innhente informasjon om folkeregister, skatt og avgift uavhengig av våre åpningstider.

Les også:  Spar penger: Dette kan du gjøre med middagsrestene

De fleste av oss er med andre ord ikke avhengig av nærhet til et skattekontor for å levere skattemeldingen, bestille skattekort, eller for eksempel søke svar på spørsmål om hvordan du går frem for å endre navn.

Noen ganger må du møte opp
Ennå er det slik at du må møte opp på et skattekontor hvis du skal melde innflytting til Norge eller søke om skattekort dersom du ikke har et gyldig d-nummer.

Les også:  Undersøkelse om kundeforhold: – Norsk kundelojalitet vil bli satt på prøve i 2024

Du må også møte opp på et skattekontor for å bekrefte farskap. For alle andre henvendelser er chat, telefon og Facebook den raskeste måten å få tak i oss på. 

Timebestilling er nå obligatorisk
For å kunne gi den gruppen som må møte opp på et skattekontor bedre service, har vi innført en ordning hvor timebestilling er obligatorisk. Gjennom timebestilling får de som er pliktig til å møte hos oss et bedre tilbud siden de slipper å vente i kø. Ordningen gir også en langt større forutsigbarhet i forhold til når du kan få veiledning, enn tidligere.

Les også:  22. februar er andelslandbrukets dag!

Ved at timebestilling nå er obligatorisk, vil du normalt ikke få hjelp på et skattekontor medmindre du har bestilt time. Timebestilling gjør du enklest på skatteetaten.no. Vi kan også hjelpe deg med å bestille time ved å kontakte oss på telefon.

John Kvalø

Avdelingsdirektør Skatt nord

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.