Kuldesjokk for bilene – flere trenger starthjelp

if forsikring

Streng kulde førte til starttrøbbel for mange biler mandag. Forsikringsbransjen merker økt pågang fra bileiere med problemer.

Forsikringsselskapet If melder om en dobling av antallet telefoner inn til selskapet for å få veihjelp sammenlignet med forrige mandag. De fleste som kjører bil har tilgang til veihjelp som en del av kaskoforsikringen.

– Det ble en kald start på morgenen for mange som skulle ta bilen. Kulda har gjort sitt virkelige inntog mange steder i Norge nå, og meteorologene melder om kaldt vær framover også, fastslår kommunikasjonsrådgiver Sigmund Clementz i If.

Les også:  Listhaug: – Regjeringen er bakpå i sikkerhetspolitikken

Han regner med at etterspørselen etter veihjelp ikke kommer til å bli mindre utover i uka.

– Nå går vedvarende kulde på startbatteriene løs, og de som har gamle batterier sliter nå, sier han.

Mange korte turer i nærmiljøet gjør ikke godt for batteriet.

– Småkjøring under én mil gir batteriet dårlige muligheter for å lade seg opp igjen. Hvis bilen står ubrukt lenge, merkes det også godt, sier Clementz.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

Han sier også at det kan være lurt å redusere litt av belastningen på batteriet akkurat når du starter.

– Radio, varmetråder og defrosting av frontrute er jo tilleggsfunksjoner du strengt tatt kan slå på rett etter at motoren er kommet i gang. Men gjør det før du begynner å kjøre. Å fikle med innstillingene på radioen eller klimaanlegget kan lett ta oppmerksomheten bort fra veien, sier han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.