Krypto-kremmere etterspør effektive strømforsyninger

komplett

Det krever mye strøm for å drive med «gullgraving» eller mining. Komplett merker derfor stor etterspørsel etter større og mer effektive strømforsyninger.

Så langt i år er det solgt 35 prosent flere enheter sammenlignet med samme periode i 2017.

– Mange gullgravere trenger mer PC-kraft samtidig som de ønsker å redusere strømforbruket. Ved å installere nye strømforsyningsenheter vil strømtilførselen bli mer effektiv og forbruket gå ned. Vi merker en enorm etterspørsel, og det er spesielt de kraftigste modellene som er populære, sier Pål Fredrik Berg, kategorisjef i Komplett.

Les også:  Hvordan velge riktig ladekabel for Nissan Leaf

Strømforsyningen er en viktig del av alle PCer da den leverer strøm til hele systemet. Strømforsyningen deles opp etter hvor mye strøm de leverer, gjerne fra 400 til 1200 watt.Videre klassifiseres de etter bronse, sølv, gull eller platinum, som sier noe om hvor effektiv strømforsyningen er. Jo edlere metall, jo mer effektiv er den, og den avgir blant annet mindre spillvarme og trekker mindre strøm. De store produsentene som Corsair og Evga rapporterer om enorm vekst i etterspørsel og har leveringsproblemer på strømforsyninger fra 750W og oppover.

Les også:  1 av 4 har ikke råd til oppgraderinger hjemme

– Komplett har aldri opplevd en tilsvarende etterspørsel. Selv om aktuelle strømforsyninger er utsolgt, anbefales det å legge inn bestilling. Da «rykker man fram i køen» når nye forsyninger kommer inn til lageret, sier Berg.

Videre har Berg flere gode tips til å spare strøm til mining.

– Det er energisparende å koble til så mange skjermkort som mulig på samme strømforsyning. I tillegg er det lurt å klokke ned hastigheten og undervolte prosessoren på skjermkortet, slik at kortet ikke trekker like mye strøm. Til mining er det først og fremst minne på skjermkortet som gjør selve gravingen, så derfor vil ikke ytelsen gå nevneverdig ned, avslutter Berg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.