Theresa May besøker Stortinget

Foto: Controller of Her Majesty's Stationery Office

Storbritannias statsminister kommer til Stortinget tirsdag 30. oktober. May vil tale til nordiske parlamentarikere og statsministre som er samlet på Stortinget i forbindelse med åpningen av Nordisk råds 70. sesjon.

Det er Nordisk råds president i 2018, Michael Tetzschner (H), som har invitert Theresa May til å delta på sesjonen. Han ser fram til besøket og mener at et fortsatt godt samarbeid med Storbritannia, også etter brexit, er viktig for de nordiske landene.

Les også:  Listhaug: – Regjeringen er bakpå i sikkerhetspolitikken

– Storbritannia er en av de viktigste partnerne for de nordiske landene, ikke minst når det gjelder handel, økonomi og sikkerhet. Vi har et veldig godt samarbeid med Storbritannia og vil arbeide for at våre relasjoner også fremover vil være utmerkede. Et fortsatt godt samarbeid har alle parter nytte av, sier Michael Tetzschner.

Den offisielle åpningen av Nordisk råd foregår i stortingssalen tirsdag 30. oktober kl. 14.15. Her vil Theresa May holde tale.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

I forkant av toppmøtet i stortingssalen vil Theresa May ha et møte med statsminister Erna Solberg (H).

Statsminister Erna Solberg og de andre nordiske statsministerne vil delta under toppmøtet, som starter etter Mays tale.

Temaet for toppmøtet er: De nordiske landenes evne til å møte andre lands forsøk på å påvirke våre samfunn og demokratiske prosesser.

Nordisk råds delegasjon på Stortinget er vertskap for årets sesjon, der 87 parlamentarikere fra de nordiske land deltar samt gjester fra blant annet Den arktiske parlamentarikerkomité, Baltisk forsamling, Vestnordisk råd, EFTAs parlamentarikerkomité, Europarådets parlamentariske forsamling, Europaparlamentet og Benelux-parlamentet.

Les også:  Ny rapport: Barnevernet slaktes av Helsetilsynet

Foto: Controller of Her Majesty’s Stationery Office

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.