Kraftig nedgang i antall båttyverier

speedbåt

Antall båttyverier i sommer var nær halvert sammenlignet med sommeren i fjor, viser ferske tall fra Tryg Forsikring. Koronapandemien og delvis stengte grenser er trolig en del av årsaken.

– Ferske analyser av våre tall viser at Tryg hadde en nedgang på hele 45 prosent i antall båttyverier for sommermånedene juni, juli og august i år, sammenlignet med samme periode i fjor. Vi opplever langt mindre tyverier der båthavner raides nattestid, eller mange tyverier av båter eller båtmotorer på kort tid innenfor et lite geografisk område. Koronatiltakene og delvis stengte grenser har ført til et kriminalitetsbilde i endring, og vi har registrert færre tyverier og innbrudd innen en rekke områder, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Les også:  Advarer: Mildværet gir risiko for vannskader

Første halvår i år var det registrert 5.364 båtskader inkludert båttyverier hos forsikringsselskapene, viser tall fra Finans Norge. Det er en nedgang på fire prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Den største nedgangen finner en i antall båttyverier.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.