Komikjendisen Halvor Johansson kommer til Bodø!

standup norge

Når Halvor Johansson entrer scenen i Stormen med sitt første soloshow, er det med en helt spesiell garanti. Synes du ikke forestillingen holder mål, lover komikerstjerneskuddet deg likså godt pengene tilbake.

– Hvis noen mener at forestillingen er fullstendig katastrofe, så skal de få billettpengene tilbake. Men da skal de også gi meg en grundig begrunnelse på hvorfor det ikke var bra nok, forteller Johansson. 

Halvor Johansson har blitt godt kjent for mange gjennom morgenprogrammet «Stå opp» på Radio Rock. Sammen med sine medprogramledere Olav Svarstad Haugland og Henrik Overaa Bjørnson, har Johansson fått stor viral suksess med spalten «Ta deg sammen!». Selv om soloshowet hans nå har fått samme navn, går Johansson langt i å love at publikum ikke skal få servert det samme som på radio. 

– Materialet til forestillinga er relativt ferskt. Mesteparten består av tekster jeg har skrevet de siste par årene og det er veldig lite av det jeg har prata om på radioen. Så det er ikke bare gammelt oppgulp, forsikrer han. 

Bodø er ett av i alt 25 spillesteder Johansson skal besøke i løpet av høstens turné. For å utfordre seg selv har han satt seg som mål å skrive unike tekster med lokal forankring til hvert spillested han besøker. 

Les også:  3 millioner ekstra til Nordlandsmuseet i Bodø

– Standup er en levende sjanger og jeg vil jobbe hardt for at forestillingene skal føles unike. Noen av vitsene blir «one night only», så showet på Bodø vil ikke bli det samme som det i Ålesund, sier han.

– Når jeg skal skrive materiale med lokal vinkling tar jeg ofte utgangspunkt i det kommunale. Alt fra vannverk, kommunevåpen, ordfører, idrettslag og korps. Alt skal under lupen og jeg snur hver stein. Jeg skal nok klare å komme opp med noe til Bodø også, forsikrer han.

«Ta deg sammen!» er Johanssons første soloshow. Et show som ifølge ham selv er et resultat av knallhard jobbing, mye reising, samt en stor dose prøving og feiling. Tidlig i karrieren tilbrakte Johansson et helt år på veien for å få mengdetrening. Han booket seg inn på klubber rundt om i landet og gjorde standup. Ofte uten å få betalt. 

Les også:  St. Eystein skole i Bodø feirer 20 år!

– Jeg lærte utrolig mye av å gjøre det. Reis ut! Det er det beste rådet jeg kan gi til nye komikere. Det nytter ikke å gå rundt å sutre over at du ikke får jobber. Det er du som gjør deg selv god og det blir du ved å øve. Standup er en utdannelse, som å ta en mastergrad. Det tar i hvert fall fem år å bli ordentlig flink, sier Johansson. 

Johansson mener at noen komikere har en tendens til å skrive humor for å tilfredsstille andre komikere. Den karusellen vil han ikke være med på selv. Han skriver humor for folk flest, humor som man kan kjenne seg igjen i. 

– «Ta deg sammen!» består absolutt av gjenkjennbar humor. Jeg tar ofte utgangspunkt i personlige erfaringer som hverdagssituasjoner og ting som irriterer. Det viktigste for meg er å få folk til å le – ikke få andre komikere til å le. Jeg har aldri påberopt meg noen status som kred-komiker. Jeg vil heller ha en bred appell, forteller han. 

Ifølge Johansson, er det ingen menneskerett å skulle bli komiker. Han mener man må inneha et sett med helt spesielle egenskaper dersom man skal lykkes. 

Les også:  St. Eystein skole i Bodø feirer 20 år!

– Det er jo egentlig utrolig frekt å skulle påberope seg å være morsommere enn alle andre. Veldig unorsk. De aller fleste andre tør ikke å gå på en scene og gjøre akkurat det. Jeg tror rett og slett du må være litt idiot for å tørre det, sier han.

Når han nå legge av gårde på landeveien som turnerende komiker, er det med et klart mål. Han ønsker å overvinne eventuelle skeptikere til norsk standup. 

– Jeg har lyst til å se folk i salen som tror at norsk standup ikke er noe særlig. Det skal jeg prøve å motbevise. Hvis man tror at norsk humor døde med Leif Juster og Harald Heide Steen, så tar man grundig feil. Spør du meg så har nivået på norsk humor aldri vært høyere, mener Johansson. 

«Ta deg sammen!» spilles i Stormen fredag 13. desember kl. 19.00.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.