Klart for finale i Mesternes mester på NRK

nrk

Fredag 26. februar skal den 12. vinneren av Mesternes mester kåres på NRK. Håvard Tvedten, Aksel Lund Svindal og Magnus Midtbø skal måle krefter for siste gang.

Etter en rekordsesong med 1,5 millioner seere i snitt pr. episode, er det klart for finale i Mesternes mester. Blir det en håndballspiller, en alpinist eller en klatrer som går av med seieren til slutt?

I løpet av øvelsene «blå ballong» og jaktstart skal det avgjøres hvem av de tre som går videre til den siste og avgjørende konkurransen. Til slutt møtes to finalister i en ekstremt krevende hinderbane der de siste kreftene skal tas ut.

Les også:  En revolusjonerende måte å trene turn og akrobatikk på

De to første konkurransene er innspilt i steinbruddet Færeheia ved Grimstad, mens vi i hinderbanen skal tilbake til sandstranda i Storesand ved Fevik.

Sesong 12 av «Mesternes mester», for første gang innspilt på norsk jord, har vært ekstremt jevn og spennende. Etter at Øystein Pettersen dessverre røyk ut med skade på dag én, har hele åtte av de ni andre deltakerne måttet ut i nattest.

Les også:  Glimt: Går mot løsning for tomt til ny storstue

Bare Håvard Tvedten har unngått å havne blant de siste på resultatlista og sluppet unna samtlige fem nattester. Til gjengjeld har han aldri vært temavinner, mens Magnus Midtbø og Aksel Lund Svindal har vunnet tre temaer hver. Andre temavinnere har vært Anne Margrethe Hausken (program 1-2) og Linda Medalen (program 4).

Sesongen har også være preget av nye rekorder i klassiske Mesternes mester-øvelser. Johann Olav Koss knuste rekorden i 90-graderen i program 2. Aksel Lund Svindal og Magnus Midtbø har felt to rekorder hver: Svindal i tyngdekraft og skranken og Midtbø i jerngrep og kronidioten.

Les også:  100 000 elever løper TINEstafetten over hele Norge

Årets sesong har også hatt tidenes høyeste seertall for Mesternes mester, på det meste1,6 millioner. Hver episode er i snitt sett av 1,5 millioner. Fjorårets sesong ble sett av 1.270.000 seere i snitt og finalen av 1.317.000.

Årets sesong ble innspilt i Arendal og omegn september 2020.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.