Joar Balstad – En profesjonell trubadur fra Oslo

joar balstad

En trubadur er en slags spellemann som vanligvis spiller gitar og synger på ulike arrangement eller uteplasser. Men det er svært få som har det som levebrød. En landets få profesjonelle trubadurer er Joar Balstad fra Oslo.

– Jeg har i mange år har hatt den store gleden av å reise landet og spille og underholde for feststemte, glade mennesker, forteller Joar Balstad.

Les også:  Gåte klatrer på strømmetjenestene

Trubaduren Joar Balstad leverer musikalsk underholdning ved alle typer arrangementer som firmafester, bryllup, bursdagsselskap, julebord, utdrikningslag og afterski, eller spiller opp til fest på den lokale puben.

Men det er viktig å tilpasse repertoaret til publikummet, og da er det viktig med erfaring. Og trubaduren Joar Balstad har årevis med det.

– Showet mitt følger som regel ikke et fast program, jeg ser an stemningen og publikums ønsker underveis. Jeg serverer alt fra rolig bakgrunnsmusikk, som ved et stille middagselskap, spiller opp til dans med swingrytmer, eller energisk Rock ‘n’ Roll når tiden er inne for å slippe seg løs på dansegulvet, sier Joar.

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

En ting er å ha et variert repertoar av gode låter og sanger, men trubaduren Joar Balstad tar gjerne ting på sparket også.

– Ønskelåter er også lov og mye av moroa er selvfølgelig å finne frem til publikums favorittartister, avslutter Joar.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.