Ice sikrer frekvens og viderefører unik arealdekning

ice

Ice fortsetter som nasjonal leverandør av unik og overlegen arealdekning til mobilt bredbånd. I dag ble det bekreftet at Ice får videreført tillatelsen til å bruke 450 MHz frekvensen i 20 nye år, til utgangen av 2039.

Ice har med videreføring av 450 MHz frekvensen en spennende frekvensportefølje med blanding av høye og lave frekvenser, som gir unike muligheter til å utvikle nye produkter og tjenester. Selskapet har allerede en rekke kunder som nyter godt av egenskapene til 450 MHz som også har potensialet til å støtte opp under utviklingen av tingenes internett og bidra til å forbedre fremtidig kritisk nødkommunikasjon.

Les også:  Vant internasjonal pris for digital bolighandel

– Ice begynte for mange år siden som en leverandør av mobilt bredbånd, med en unik arealdekning. Vi ble raskt en tøff utfordrer til de etablerte og det er en rolle vi skal både videreføre og forsterke. Siden 2015 har vi derimot vært en fullverdig mobiloperatør og bygger ut et helt nytt 4G-mobilnett, som også klargjøres for 5G. Med eget mobilnett produserer vi datatrafikken selv, og det er nettopp det som gir oss muskler til å være tøffe utfordrere, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i Ice.

Les også:  Samsung lanserer AI-PC: Galaxy Book4 Edge

Den nye lisensen for 450 MHz-frekvensen er gyldig fra 1. januar 2020 til 31. desember 2039.

Bygger ut eget mobilnett
Ice startet å bygge eget mobilnett i Norge i 2015, og er nå landets tredje største operatør med eget nett. Ice er dermed hovedutfordrer i et mobilmarked som har lenge vært preget av uheldig duopoltilstander. I følge en nylig nordisk undersøkelse publisert av analyseselskapet Tutela, leverer ice den beste kvaliteten på mobildata i Norden.  

Ice jobber nå med Nokia som partner og leverandør for å utvide det nye 4G-mobilnettet med ytterligere 2000 basestasjoner. Mobilnettet dekker allerede 89 prosent av befolkningen. Omtrent halvparten av basestasjonene som allerede er installert er klargjort for 5G (ca 1000).

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.