«Hver gang vi møtes» fortsetter akustikk-suksessen med Rockfon

perfekta

I fjor satte det folkekjære underholdningsprogrammet «Hver gang vi møtes» Kjerringøy på kartet. Programmet ble spilt inn i nye helt lokaler i vakre omgivelser.

Det stilte krav til den akustiske kvaliteten, og Rockfon sørget for tilpassede løsninger som ga artistene en god musikkopplevelse. Rockfon fortsetter suksessen fra i fjor, og har bistått produksjonen med ytterligere optimaliseringer av akustikken.  

Innspillingen av den 12. sesongen av Hver gang vi møtes er omsider ferdig, hvor åtte kjente artister samles for å hedre hverandres musikk gjennom tidene. TV-produksjonen har blitt flyttet fra Osloområdet til Kjerringøy utenfor Bodø, og produksjonsselskapet Mastiff har vært helt avhengig av Rockfon for å oppnå full konsertkvalitet.   

– Hver gang vi møtes er et musikkprogram med portrett av kjente og seriøse artister som er avhengig av full konsertkvalitet. Både for artistene som sitter rundt bordet, men også for TV-innspillingen. Rockfon har løftet arenaen til å bli et fullverdig konsertlokale og tv-studio. Det var ingen tvil om å fortsette det gode samarbeidet, hvor de i år har forbedret akustikken utover i lokalet. Å flytte TV-produksjonen fra Osloområdet til Kjerringøy er kjempedyrt, og da er vi veldig glade for å få hjelp fra lokale samarbeidspartnere som Rockfon, forteller Hege Vik Hansen, produsent i Mastiff. 

Les også:  St. Eystein skole i Bodø feirer 20 år!

I fjor var det stor spenning til den akustiske kvaliteten i de helt nye innspillingslokalene på Kvitbrygga. Lokalet har mange akustiske utfordringer, i tillegg til at lydnivået skal tilpasses artistenes musikalske opptredener, de intime samtalene og produksjonsselskapet bak kameraet. Stig Thoresen fra Hønefoss Lyd er ansvarlig PA lyd, og har god kjennskap til hva god akustikk betyr.  

– Kvitbrygga har i utgangspunktet store glassflater, pusset betong på gulvet og glatt og hard panel på resten av veggene, så Rockfon-installasjonene har vært avgjørende for kontrollert akustikk. Det fungerte veldig godt under fjorårets innspilling, og i år har vi oppnådd enda bedre kontroll i hele lokalet. I tillegg til at store deler av taket har fått Rockfon-himling, har endel av kulisser og dekorelementer blitt fylt med Rockfon, noe som har gitt oss god kontroll helt ned i de dypeste frekvensene, sier Stig Thoresen og tilføyer: 

Les også:  Ny undersøkelse: 1 av 3 unge bryr seg ikke om ulovlig strømming

– Vi er super takknemlige for det gode samarbeidet med Rockfon. Kvitbrygga er forvandlet til et meget godt rom for gode musikalske opplevelser.

Det var Mastiff som tok kontakt med Paul-Erik Markussen, distriktssjef i Rockfon, med forespørsel om å gjøre noen optimaliseringer av akustikken i innspillingslokalet. Han forteller: 

– I fjor leverte vi akustikkløsninger ved scenen og bakveggen på Kvitbrygga. I år har vi montert akustikkløsninger over bordet der artistene sitter. Vi har videreført den samme rustikke stilen og sørget for matte profiler på himlingene så det ikke kommer gjenskinn fra midnattssolen. Kvitbygga brukes til andre arrangementer og selskaper året rundt. Da er det viktig å ha absorbenter over hele lokalet som gir en god akustisk opplevelse for gjestene.

Som akustikkleverandør mener Rockfon at samarbeidet med Hver gang vi møtes er en god arena til å vise frem deres brede, og litt utradisjonelle, sortiment av akustikkløsninger.  

– Det var en selvfølge at vi ville fortsette samarbeidet med Mastiff i år også. Det er gøy å vise at Rockfon er til stede i Nord-Norge. Hver gang vi møtes er en unik mulighet til å vise markedet at vi kan levere gode akustikkløsninger til nærings- og kulturbygg. Både restauranter og andre kulturinstanser får øynene opp for vårt brede sortiment som er litt utenfor «standarden», sier Paul-Erik Markussen.  

Les også:  3 millioner ekstra til Nordlandsmuseet i Bodø

Det var også behov for noen akustiske forbedringer i huset der artistene bodde, på grunn av harde gulv og tak, og store vinduer ut mot havet. Rockfon leverte og monterte opp Rockfon Eclipse Veggabsorbenter med bilder av fjorårets artister. De fikk hjelp av Lettbyggteknikk og den lokale profileringsleverandøren JB reklame AS i Bodø til å skanne bildene direkte på veggabsorbenten. Produsent Hege Vik Hansen mener Rockfon fikk vist hvordan de kombinerer kunst med god akustikk: 

– Rockfon Ecplise Veggabsorbenter har løftet produksjonen til et enda høyere nivå i huset hvor artistene bor. Det viser at Rockfon også kan levere kunst til veggene, i kombinasjon med god og kontrollert akustikk. 

Premiere på den 12. sesongen av Hver gang i møtes er i starten av januar 2023. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.